EKONOMİ Haber Girişi : 23 Mayıs 2018 12:36

Ekonomiye açık operasyon var

Ekonomiye açık operasyon var
Enerji Bakanı Berat Albayrak, kurlarda yaşanan oynaklığın ekonomiye yapılan operasyon olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, “Birileri kol kesmeye çalışıyor” dedi

 ve Tabii Kaynaklar Bakanı , dün bir araya geldiği gazete ve tv'lerin temsilcilerine AK Parti'nin milletvekili aday listesini, seçim sürecini, seçime etki edecek faktörleri, ekonomiye çekilen operasyonu ve İsrail üzerindeki kuşku bulutlarını değerlendirdi. Albayrak, özetle şu mesajları verdi:?

GÜÇLÜ LİSTE: Bir kez daha ortaya çıktı ki 'nin amiral partisi AK Parti Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu. AK Parti'nin hem yürütme hem de yasama olarak ne kadar etkin strateji güdeceğinin açık resmi.

ÖNCELİK SEÇİMİ KAZANMAK: 24 Haziran'ı AK Parti kazansın, Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanlığını kazansın, bakanlık o ondan sonraki iş. Yeni sistem öyle 20 kişilik, 600 kişilik bir havuz değil, 81 milyon kişi var bakan olabilecek. Hatta yurt dışındaki vatandaşlarımızdan.

OLAĞAN ŞÜPHELİLER: Amerika'da ki bir internet sitesinde bir haber çıkmış. İsrail suikastçiler gönderecekmiş, Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş. Ben de diyorum ki vatandaş bunu konuşuyor... "Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse bundan sonra olağan şüpheli bunlardır!"

GÜVEN, İSTİKRAR, YERLİ VE MİLLİLİK: Seçimlerde belirleyici unsur, güven ve istikrar. Son yıllarda bunun yanına yerli ve milli duruş da eklendi. Türkiye'nin güven ve istikrarındaki en önemli unsuru Cumhurbaşkanımız ve AK Parti sigortası ve teminatı.

CUMHUR İTTİFAKI: 1.5-2 yıldır AK Parti ile MHP çok uyumlu. Sahada, parti yönetimleri arasında güzel bir birliktelik ve ilişki yürüyor. 24 Haziran seçimlerine giderken yerli ve milli duruş dediğimiz konuda muazzam bir iş başararak tarihi bir birliktelik ortaya koyuyor cumhur ittifakının paydaşları.

1. SIRANIN SORUMLULUĞU: Böyle bir listede olmak bir şeref. İstanbul birinci bölge, birinci sıraya konulmak bizim için çok büyük vebal ve sorumluluk. Allah mahcup etmesin.

İSTANBUL'UN ÖNEMİ: İstanbul=Türkiye olarak bakan bir partiyiz. Bu hareketin doğuşu İstanbul'daki dönüşümle başladı. İstanbul, Türkiye'nin yüzde 20'si neredeyse. İstanbul'da her zaman çıta ve hedef daha yukarısı.İstanbul'u ne kadar yukarı taşırsanız, Türkiye'yi olumlu bir noktaya taşıyacaktır.

RAKİBE GÖRE GÜNDEMİMİZ YOK: AK Parti gündemini rakibine göre değil, kendi belirler Muhalefetteki partilere bakıyorsak, görünen bir parti var, o adayını bile desteklemiyor. Adayları partiden kopmuş. Allah selamet versin.

HDP'NİN DURUMU: HDP'nin barajı geçip geçmemesi AK Parti için önemli bir nokta değil. AK Parti siyasetini Türkiye'nin bu değişim ve dönüşüm sürecini yönetecek ve yönlendirecek şekilde konumlandırmıştır. AK Parti muhalefete göre değil Türkiye'nin bekasına, geleceğine, güven ve istikrarına göre konumlanmıştır.

AK PARTİ'DE GÖREV TALEP EDİLMEZ :(Adaylık sürpriz oldu mu?) Benim için sürpriz olmadı, tam tersine güçlü bir liste bekliyordum ve güçlü bir liste buldum. AK Parti'de görev talep edilmez, görev tebliğ edilir ve görev bırakılana kadar mücadele ortaya konur.

UHALEFETİN LİSTESİ: Muhalefetin listesini değerlendirmenin AK Parti için zul olacağını düşünüyorum. Uzaktan bir vatandaş olarak baktığımda hakikaten içler acısı. 6 ok nereye gitti? Devlet tehdit altında yoksunuz. Millete darbe yapılıyor yoksunuz. Cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar evlerde kumanda zaping yapıyorsunuz. Halk bölünmeyle karşı karşıya siz bölücülerle hareket ediyorsunuz.

ANKETLER: AK Parti açık ara önde gidiyor AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı açık ara önde gidiyor. Ama anketler AK Parti için belirleyici unsur değil.

KÜRT KÖKENLİ SEÇMEN: MHP yakınlaşması üzerinden AK Partiye bir şeyler yapıştırılıp Kürt seçmen üzerinden ayrışıyor algısı varsa, 16 Nisan 2017 referandumu bunun en güzel cevabıdır. 16 Nisan referandumunda AK Parti yine MHP'yle birlikte ittifak halinde gitti ve Güneydoğu'da 2015 seçimlerinden çok daha yüksek bir oyla. AK Parti'nin de MHP'yle iletişimi sürdürüyor olmasının devlet özelinde de Kürt seçmenle ilişkisinde de pozitif yöne evrilmesine katkısı bulunduğunu düşünüyorum.

KÜRTLERİN TEMİNATI: Kürt seçmen bölge siyasetinde, küresel siyasetteki kırılmayı her geçen gün çok daha iyi ve net okuyor. Kürt seçmenlerden duymaya başladım, "Birileri bin yıllık Selahaddin Eyyubi'nin intikamını almak için bizlere operasyon yapıyor" diyorlar. Ben de diyorum ki bölgedeki Kürtlerin en büyük teminatı Türkiye'dir, Recep Tayyip Erdoğan'dır.

FETÖ: FETÖ'yle mücadele noktasında 40 yıllık bir yapıyı 1-1.5 senede bitirdik demeniz çok basit değil. Mücadele son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, "Son nefesime kadar bu mücadeleyi vereceğim" diyor. Muhalefetteki bazı kesimlerden duyuyoruz ki hala FETÖ'ye terör örgütü diyemiyorlar. Bunları, kontrollü darbe söylemi geliştirenleri halkımızın görmesi lazım. Kim kimle, arka planda ne pazarlıklar yapılıyor?

SURETLERLE MÜCADELE: FETÖ ve PKK taşerondur. Yeni dönemde Türkiye gölgelerle değil, suretlerle mücadele içine girecektir. 24 Haziran'dan sonra gölgeler dönemi bitiyor, suretlerle mücadele dönemi başlıyor. 24 Haziran'dan Türkiye'nin bu mücadeleye en güçlü şekilde hazır olacak şekilde girmesi lazım.

VİCDANIM RAHAT: Yerli üretim, yerli kaynak, istihdam, ithalatın düşmesi, cari açığın düşmesi, bütün bu yol haritası hazırlandı. Vicdanım rahat. Yeni bakana, 'buyur arkadaşım' diyeceğiz. Berat Albayrak geldi böyle, sonra? Berat Albayrak bugün var, yarın yok. Berat Albayrak'tan sonra bu süreç devam etmeyecek mi?

YERLİ ENERJİ: Yerli enerji payında Mayıs başı itibariyle yüzde 51.17'ye ulaştık, bu rekor düzeyinde bir rakam, müthiş bir rakam elhamdülillah. Hele hele tarihin en kurak kışlardan birinin geçtiği dönemde.

SONDAJ HAMLESİ: 'ye gidiyorum, ilk defa Çukurca'da sınırın dibinde sondaj yapacağız. Karada daha aktif sondaj stratejisi güdüyoruz. 'de de bu sene en az bir sığ, bir de derin sondajımızı yapacağız.

DOĞU AKDENİZ: Doğu Akdeniz'de, Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar açık, net ve somut bir diplomasi izlemiştir. 3 tane saha var. Türkiye'nin kara suları, Kuzey Kıbrıs ve muvazaalı bölgeler. Doğu Akdeniz birilerinin gölü değil. Gemilerinizi gönderirseniz, o gemileri oraya sokmayız. Artık eski Türkiye yok.(Kaynak: Sabah)

Etiketler : ekonomi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.