SAĞLIK Haber Girişi : 28 Eylül 2008 01:24

Ek Ödeme Nedir ?

Ek Ödeme Nedir ?

Hükümet 2012 yılına kadar sürecek ek ödeme uygulaması ile kamudaki ücret dengesizliğinin ortadan kalkmasını ve eşit işe eşit ücret sağlamasını amaçlamaktadır. Ancak maaşı dışında tazminat, döner sermaye payı vb farklı ücretler alanlar aldıkları tazminat oranında ek ödemeden faydalanamayacaklardır.

 Bu meyanda Maliye, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarında çalışanlarla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı  Genel İdari Hizmetlerde  çalışanlar da geçen yıl aldıkları 100 YTL tazminat nedeniyle ek ödemenin bu ilk diliminden yararlanamamıştır. Ancak; ek ödemenin bundan sonraki dilimlerinden DİB Genel İdari Hizmetlerde çalışanlar yararlanacaktır.

 

Ancak  yetkili sendika olarak Diyanet İşleri Başkanlığı?ndaki Genel İdari Hizmetlerin de din hizmeti olarak değerlendirilmesini ve bu ek ödemelerden yararlandırılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda Toplu Görüşmeler esnasında konu Genel Başkanımız tarafından Devlet Bakanı Sayın Murat BAŞESKİOĞLU? na aktarılmıştır.

 

Ayrıca Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak Devlet Bakanı Sayın Sait YAZICIOĞLU makamında ziyaret edilerek  Diyanet?te çalışan Genel İdari Hizmetler personelinin de  din hizmeti kapsamında  değerlendirilerek ek ödemenin bu ilk diliminden de yararlanmasının sağlanması için konuyu Bakanlar Kurulu? na taşıması istenmiştir. Bu ziyarette Sait Bey?in makamında bulunan Hükümet Sözcüsü Sayın Cemil ÇİÇEK? e de bu talebimiz iletilmiştir.

 

Ayrıca Çalışma Bakanı Sayın Faruk ÇELİK ve Devlet Bakanı Sayın Hayati YAZICI makamlarında ziyaret edilerek ek ödemenin bu ilk diliminden Diyanet?te Genel İdari Hizmetlerde çalışanların da yararlanması talebimiz kendilerine iletilmiştir. En son olarak Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali BARDAKOĞLU da makamında ziyaret edilerek bu konudaki çalışmalarımıza destek olması istenmiştir. Konu ile ilgili çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürmektedir.

 

Bizim bu girişimlerimizin yanında Genel İdari Hizmetler çalışanlarının bize ilettikleri taleplerini yazılı ve sözlü olarak hükümet üyelerine, milletvekillerine  de iletmeleri yararlı olacaktır.

 

Hülasa;

1-     Eşit işe eşit ücret amacıyla ve 2012?ye kadar sürecek ek ödeme olayı sendikacıları aşan bir hükümet programıdır. Bu uygulamanın toplu görüşme ile ilgisi yoktur.

2-     Adı geçen ek ödeme ve bu yıl toplu görüşmelerde ücretlerde sağlanan iyileştirme birlikte ele alındığında kamuda çalışan en düşük ücretlilerin ücretlerine % 20, ortalama maaşla çalışanların ücretlerine % 18 oranında iyileştirme sağlanmıştır.

3-     Ek ödemenin ilk diliminden yararlanamayan Genel İdare Çalışanları bundan sonraki dilimlerinden yararlanacaklardır.

Ahmet YILDIZ
Diyanet-Sen Başkanı

Kaynak:Diyanet-Sen