KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 31 Ekim 2013 09:12

EDT onikinci gece isimli oyunu sahneliyor

EDT onikinci gece isimli oyunu sahneliyor

Tiyatro sezonuna Meraki isimli komedi oyunuyla merhaba diyen, geçtiğimiz hafta ise ‘Otel Plaza da Bir Oda’isimli oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkan Erzurum Devlet Tiyatrosu bu hafta ise ünlü İngiliz tiyatro oyun yazarı William Shakespeare’nin kaleme aldığı, Zeynep Avcı tarafından Türkçe’ye çevrilen ‘Onikinci Gece’ adlı oyunu izleyiciyle buluşturacak.

Zurab Sıkhaluridze’nin rejisörlüğünü üstlendiği oyun, İtalya civarında var olduğu hayal edilen İllyria isimli yerin Dük’ü Orsino’nun, babası ve erkek kardeşinin ölümü için yas tutan Olivia’nın durumunu ele alarak başlar. Orsino, kendisiyle evlenmesi için Olivia’yı ikna etmek üzere Viola’yı görevlendirir. Orsino’nun hizmetlisi olan Viola, bir deniz kazası sonucu ikiz kardeşi Sebastian’ı kaybetmiş genç bir kızdır. Viola, Dük Orsino’nun sarayına yerleşmek için kılık değiştirmek zorunda kalmıştır.O artık genç bir kız değil,genç bir delikanlıdır. Orsino’nun hizmetlisi Viola, gizliden gizliye dük’e aşık olmuştur.Buna rağmen Olivia’ya giderek Orsino’nun aşkını anlatır,aralarını bulmak için çaba gösterir. Olivia ise erkek kılığına girmiş olan Viola’ya aşık olur. Oyunda ciddi aşk ilişkilerinin ve komik bir tuzağın bulunduğu iki durum ele alınır.Oyundaki, Olivia’nın hizmetçisi Maria,amcası Sir Toby, kahyası Malvolio, uşağı Fabian ve soytarı Feste arasında geçen bölümler oyuna aksiyon katan bölümlerdir.

Oyunda Yönetmen Yardımcılığını A. Arif Atalay, Işık kumandayı Eser Dursun, Giysi Tasarımını Esra Selah, Sahne Amirliğini Hakan Babaoğlu, Işık Tasarımını Duran Güngör, Suflözlüğü Elif H.Özeken ve Kondüvitliğini Tuba Önal üstlenirken, sanatçı kadrosunda ise Mehmet Yıldız, Keiko Altay, Emrah Keskin, Levent Aras, F.Nazlı Polattaş, Merve Gül, Sezai Yılmaz, A. Arif Atalay, Melike Durak, Kübra Tığtepe, Taner Köse, Emre Yılmaz, Cihat Faruk Sevindik, Sinan Kaya rol alıyor.

Onikinci Gece isimli 31 Ekim ile 1 ve 2 Kasım tarihlerinde Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.