GÜNDEM Haber Girişi : 06 Şubat 2016 18:19

Doğum yardımına YOĞUN TALEP

Doğum yardımına YOĞUN TALEP
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayan annelere yönelik doğum yardımı desteğine Erzurum'da yoğun başvuru yapıldı. Sadece 1 ay da 948 anneye doğum yardımı yapıldı.
AİLE ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt, Erzurum'da  2016 yılının Ocak ayında 948 kişiye 452 bin 302 TL doğum yardımı desteğinde bulunulduğunu açıkladı.Yurt, 2015 yılı haziran ayında başlayan doğum yardımı desteğinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: ' Türkiye'nin 2023'e doğru tarihsel yürüyüşünde, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren bakanlığımızın politikaları çerçevesinde sosyal yardımlarımız devam ediyor. Doğum Yardımı programı 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi doğrultusunda yapılıyor. Bu hükme göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında doğum yardımı yapılmaktadır' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.