ERZURUM Haber Girişi : 30 Kasım 2015 16:55

DOĞU'DAN BATI'YA, KUZEY'DEN GÜNEY'E KALKINMA HAMLESİ

DOĞU'DAN BATI'YA, KUZEY'DEN GÜNEY'E KALKINMA HAMLESİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurmaylarıyla birlikte düzenlediği toplantıda kent merkezi ve ilçelerdeki yatırımların durum değerlendirmesini yaptı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurmaylarıyla birlikte düzenlediği toplantıda kent merkezi ve ilçelerdeki yatırımların durum değerlendirmesini yaptı. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya kurumun yöneticileri ve daire başkanları katıldı. İl genelinde yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgi yetkililerden bilgi alan Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde tarım ve hayvancılığın gelişimi için Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı'nın kurulacağı müjdesini verdi. Sekmen, şöyle dedi: "Bir yılı aşkın bir süredir ekonomide, tarımda, hayvancılıkta, istihdamda, eğitimde, kültür ve sanatta, sporda, ulaşımda, altyapı hizmetlerinde, asfaltta, kırsalda mükemmel işler yaptık. Birçok yatırımın temelini attık. Şehrin altyapısını yeniden kuruyoruz. Şimdi, Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e kalkınma hamlesi başlatıyoruz. Sorunlara en hızlı bir şekilde çözüm üretecek yeni sistemler geliştiriyoruz. İlimizi ilçeleriyle birlikte süratli bir şekilde kalkındırıyoruz. 2016 yılında kırsaldaki mahalle, grup köy yolları ve bağlantı yollarına ağırlık vereceğiz. İlçelerde temeli atılan hizmetlerimiz muhakkak 2016'da biterek açılışları yapılacak. Canlı hayvan pazarlarının yapımı, okul, cami ve Kur'an kurslarının da tadilat ve onarımları sürecek. Konutlaşma, kentsel dönüşüm ve dev projelerimizin yapımında gelecek yıl tempomuzu 3 kat artıracağız. 2016 yılı Erzurum Şehir Tarihi açısından kentsel dönüşümde bir milat olacak. Yapacağımız çokça konutlarla hemşerilerimizi ev sahibi yapacağız." Bu arada toplantıda başta Köprüköy ve Horasan olmak üzere tüm ilçelere yönelik nihai ve önemli yatırım kararları alındı. Başkan Sekmen, ilçelerde eksik kalan hizmetlerin hızlı bir şekilde tamamlanması talimatını verdi.
Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.