ERZURUM Haber Girişi : 06 Şubat 2016 10:37

Diyarbakır'dan acı haber

Diyarbakır'dan acı haber
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, devam eden operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 1'i ağır 3 askerin de yaralandığını açıkladı.
DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Çatışmada 3 terörist de ölü ele geçirildi.
Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Sur'un Cevatpaşa ile Dabanoğlu mahallesi arasında bulunan kilisenin çevresindeki evlerde bulunan teröristler, güvenlik güçlerine otomatik silahlarla ateş açtı.
Keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte 5 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kaldırılan askerlerden 2'si doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Birinin durumu ağır 3 askerin tedavisi ise Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sürüyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"05 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş biri ağır olmak üzere 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

PKK BOMBALARI 
İMHA EDİLİYOR
Sur'da özel kuvvetler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa yürüttükleri operasyonlarda PKK'lıların tuzakladıkları patlayıcılar da imha ediliyor. Bugün Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde ev ve yollara tuzaklanmış bubi tuzaklı bir çok bombayı imha ederken, patlama sesleri kentin bir çok noktasından duyuldu. Bugün 20'den fazla tuzaklanmış patlayıcının imha edildiği belirtildi.
Bu arada Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı uygulanmayan mahallelerden bugün de vatandaşların göçleri sürdü. Evlerinden yanlarına alabildikleri eşyalarla ayrılan vatandaşlar yakınlarının yanlarına gitti.
Etiketler : şehit
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.