SAĞLIK Haber Girişi : 16 Ekim 2008 08:43

Diyanet-Vakıf Sen Bursa Şubesi;Ayasofya camiye çevrilsin.

Diyanet-Vakıf Sen Bursa Şubesi;Ayasofya camiye çevrilsin.
Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi tarafından İstanbul Ayasofya Müzesi'nin bir an önce cami olarak ibarete açılması istendi.

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi tarafından 2008 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısı ile Diyanet çalışanlarının sorunları dile getirildi.

Türkiye Kamu Sen Bursa il binasında düzenlenen basın toplantısında yaşanan sıkıntılar konusunda bilgiler veren Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, "Camiler Kabe'nin birer şubesi konumundaki Allah'ın evi, din görevlileri de camileri tamamlayan ve dini tebliğ görevleri nedeniyle Peygamberimizin (SAV) varisleridir. Bu nedenle camiler kadar din görevlilerinede gerekli değerin verilmesi gereklidir." dedi. Eşit işe eşit ücret uygulamasından Diyanet İşleri Başkanlığı Genel İdare Hizmetler sınıfında çalışanların yararlanamadığının altını çizen Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, bunun çalışanlar arasında huzursuzluk ve sıkıntıya sebep olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasını isteyen Başkan Hilmi Şanlı, Hac, Umre ve yurt dışı görevlendirmelerinde adaletli davranılmasıni istedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İstanbul Ayasofya Müzesi'nin durumuna da değinen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, "Geçmişte kilise halindeyken Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilmesine rağmen daha sonra müzeye dönüştürülen bu kutsal mekan Ayasofya'nın bir an önce cami olarak ibadete açılmasını istiyoruz. Çünkü bizler bunu bir an önce yapmazsak, başkaları burayı kiliseye dönüştürme çabası içindeler. Bizler Diyanet Vakıf-Sen olarak bunun peşini bırakmayacağız." dedi.

Terör konusuna da değinen Başkan Hilmi Şanlı, lanetle andığı terörün arkasında kimlerin olduğunu milletin iyi bildiğini belirterek, 16.10.2008 tarihinde yatsı namazını müteakip şehitler için Mevlid'i Şerif okutacaklarını sözlerine ekledi. (CİHAN)