SAĞLIK Haber Girişi : 13 Ocak 2011 13:30

Diyanet-Sen'den Muhteşem Yüzyıl ve RTÜK'e tepki

Diyanet-Sen'den Muhteşem Yüzyıl ve RTÜK'e tepki

Diyanet-Sen: Emperyalizme hizmet ediyorlar

Tartışmaların ortasında yayınlanmaya devam eden “Muhteşem Yüzyıl” dizisine Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen’den sert tepki geldi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Cihan padişahı Kanuni'nin zaferlerini ve Osmanlı’nın adaletini görmezden gelerek, ecdadın anlı-şanlı tarihini çarpıtanları şiddetle kınıyorum” dedi.

Osmanlı devletini karalamaya ve er meydanında ölen Kanuni Sultan Süleyman’ı şehvet düşkünü gibi göstermeye kimsenin hakkının olmadığını vurgulayan Bayraktutar, “600 yıl boyunca üç kıtaya hükmetmiş bir imparatorluğu karalayarak, emperyalizme hizmet eden yayıncılık anlayışı kabul edilemez. Daha önce gizliden gizliye karalanmaya çalışılan tarihimizi bugün açıktan hedef alınmasına izin verilmemelidir. Toplumu idealsizleştirmek için toplum mühendisleri tarafından başlatılan sistematik saldırının sona erdirilmesi için RTÜK devreye girmelidir” dedi.

Olayın sadece reyting boyutunun olmadığını vurgulayan Bayraktutar, “İçi iftiralarla dolu dizinin amacı tüm tarihimizi lekelemektir. Dizinin Osmanlı'yı karalama projesinin bir tezahürü olarak yayınladığı ortadadır. Ahlakı ve kültürel mirasımızı, köklerimize bağlılığımızı zayıflatarak birtakım çevrelerin kendi yalanlarıyla toplumu etki altına alma çabasına sessiz kalmayacağız” diye konuştu.  

“Kültürümüzdeki yozlaşma sürecini ve milli- manevi erozyonu hızlandırmak adına sahneye koyulan çirkin dizi karşısında RTÜK, on binlerce şikâyet almasına karşın ‘yayın durdurma’ yerine sadece uyarı müeyyidesi uygulanmasına karar vermesi anlaşılır bir durum değildir” diyen Bayraktutar, “Bizim RTÜK’ten beklentimiz çağdaşlık adına kutsallara hakareti kendine vazife edenlere en ağır yaptırımı uygulamasıdır.  ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı dizi yayından kaldırılmalı ve televizyon kuruluşu derhal milletten açık şekilde özür dilemelidir” dedi.