SAĞLIK Haber Girişi : 08 Ocak 2011 20:37

Diyanet Sen Şb.Başkanı Yıldırım: 2011'e Ecdadına Küfreden Dizinin Gölgesinde Girdik

Diyanet Sen Şb.Başkanı Yıldırım: 2011'e Ecdadına Küfreden Dizinin Gölgesinde Girdik
Diyanet Sen Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, Türkiye’nin 2011 yılına ecdadına küfreden ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin gölgesinde girdiğini söyledi.
 
Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlattığı ileri sürülen ve yayınlandığı gün tepkilere sebep olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisine tepkiler sürüyor.
 
Diyanet Sen Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım da yaptığı yazılı açıklamada ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisine tepki gösterdi. Türkiye’nin 2011 yılına ecdadına küfreden bir dizinin gölgesinde girdiğini belirten Yıldırım, “Bir millet dini, milli ve kültürel değerlerine sahip çıkarak ayakta kalır. Bunların erozyona uğraması demek kişiliğimizin var oluşumuzun anlamı kalmadığıyla paraleldir. Herkes bir şeyi sevmeyebilir eleştirebilir amma asla hakaret etme hakkına sahip değildir.” dedi. Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın Türk tarihine ve dünya tarihine damgasını vurmuş bir padişah olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, “Kanuni’yi kadın düşkünü sapık ve yasak ilişkiler içerisinde yaşayan bir sultan olarak gösterilmesi bizleri üzmekte ve yaralamaktadır. Biz Diyanet Sen Antalya Şubesi olarak bu diziyle alakalı RTÜK'e hem sözlü hem de dilekçe ile şikayette bulunduk. Bütün bunlar Batı'yı geçmişte dize getiren ecdadımızdan intikam alma çabalarıdır.” açıklamasında bulundu. CİHAN