SAĞLIK Haber Girişi : 06 Mart 2010 09:37

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesinden Panel

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesinden Panel

İlahi Vahyin Hz. Peygambere indirilişinin 1400. yılı münasebetiyle Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi Kur’an ve Hz. Peygamber konulu bir panel düzenledi .

Nil Koleji Konferans Salonunda düzenlenen program Neyzen Ahmet SARIKAYA’nın  ney dinletisiyle başlarken, Ulu Cami İmam hatibi Av. M.Emin MÜLAYİM’in  okuduğu Kur’an Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra Moderatörlüğünü Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer EVSEN’in yaptığı  Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Abdurrahman Acar, Doç.Dr.Mehmet BİLEN , Doç.Dr.Ahmet ERKOL ‘un konuşmacı olarak katıldıkları panele geçildi.
 
Programın açılışını yapan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer EVSEN; Vahyin indirilişinin 1400. yılı olmasının Müslümanlar açısından önemine değinirken peygamberin ve Kuranın asla birbirinden ayrılamaz iki öge olduğunun idrak edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
İlk konuşmacı   Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Abdurrahman Acar İslam öncesi Arap toplumunun günümüz de aşırı cahil olarak tasvir edilmesinin yanlış olduğunu doğru olanın ise Arapların sadece dini inanışlar açısından yanlış yolda olduğunu belirtti. Daha sonra söz alan yine Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ahmet ERKOL Kuranın peygamberimize gönderilesi ve gönderilmesinin anlamı çerçevesinde konuşmasının sürdürürken Hz. Peygamber olmadan Kur’anın anlaşılmasının mümkün olmadığını anlattılar.
 
Son konuşmacı Doç.Dr. Mehmet BİLEN de Kuranda Hz. Muhammed’in peygamberliği ve bu peygamberliğin vahiy tarafından nasıl işlendiğini anlattılar. İl Müftüsü Ali MELEK, İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü TOMAN, İlçe Müftüleri ve Bir çok kurum amirinin ve çok sayıda davetli ve izleyicinin katıldığı programın sonunda izleyiciler Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesine teşekkür ederken böyle programların artması temennisinde bulundular