SAĞLIK Haber Girişi : 18 Temmuz 2010 23:41

Diyanet-Sen, referandumda 'evet' diyecek

Diyanet-Sen, referandumda 'evet' diyecek

Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde düzenlenen Diyanet-Sen İzmir Şubesi 2. olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Bayraktutar, kendilerinin ''Kuran'a ve sünnete, milletin birlik ve beraberliğine'' taraf olduğunu, ''bu görüşe katılan ve destekleyen partilere de taraf olduklarını'' belirtti.

Bayraktutar, şöyle dedi: ''Milleti ayırmaya, bölmeye çalışanlara ve vesayetçi bir yönetim anlayışını zorlamaya çalışanlara taraf değiliz, yani 28 Şubatçıların tarafı değiliz. Bir sivil toplum örgütü olarak her 10 senede bir sıkıntı veren, bunu adet haline getiren, döverek tedbir almayı isteyen anlayışa taraf değiliz. 12 Eylül'deki Anayasa değişikliği paketine hep beraber destek vereceğiz. Bu AK Parti meselesi değil. Bu güzel anlayışı ve düzenlemeyi kim getirirse getirsin destekleriz. Memur-Sen'in de görüşü bu yöndedir. Özgürlük ve bu ülkenin geleceği için bu pakete hep beraber 'evet' diyeceğiz.''

Ordu ve Diyanet'i ''milletin iki gücü ve peygamber ocağı'' olarak niteleyen Bayraktutar, içlerinde yanlış yapanlara bakarak iki kurum hakkında hüküm vermenin yanlış olduğunu anlattı.

Gazeteci Oktay Ekşi'nin bir köşe yazısında ''AK Parti'nin imamları idareye atadığını'' yazdığını belirten Bayraktutar, Ekşi'nin duayen bir gazeteci olduğunu, kendisine saygı duyduğunu ancak yazdığı yazıyı ve ifadelerine saygı duymadığını ve nefretle kınadığını söyledi.

Bayraktutar, ''İmam hatipliler de bu ülkenin okullarında eğitim görüyor, diğer okullarda eğitim görenlerden bir farkı yok. Bu yazılarla inançlı kesim hedef gösterilerek, toplum ayrıştırılmaya çalışılıyor. İmam Hatipliler hedef gösterilmeye çalışılıyor. Ahirette bu tip insanlardan hakkımızı talep edeceğiz.'' dedi.

Bayraktutan İmam hatip kökenli başbakanın bu ülkeye yaptığı hizmetleri sözlerine ekledi. 2010'da 11 üye ile başlayan sendikanın 2010 Mayıs ayında 870 üyeye ulaştığını ve İzmir'de birinci sendika olduğunu da dile getiren Bayraktutan üyelerinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaları devam ettireceklerini kaydetti.