SPOR Haber Girişi : 12 Temmuz 2011 18:34

Din Görevlimizin Örnek Davranışı

Din Görevlimizin Örnek Davranışı

Din görevlimiz Hüseyin ALTUNCU, eğitimlerine maddi destek sağladığı 20 öğrenciyi  yemekte buluşturdu.Öğrencilere maddi destek sağlayan vatandaşların davet edildiği yemekli toplantıya ilçe müftümüz de katılarak hayırseverlere teşekkür etti.
İlçe Müftülüğümüze bağlı camilerde görev yapan din görevlileri farklı çalışmalarla öne çıkıyorlar.Sosyal kültürel faaliyetler başta olmak üzere bir çok etkinlikte  yer alan din görevlilerinden Hüseyin ALTUNCU farklı bir etkinliğe imza attı.

”İyi olmak yetmez, aktif iyi olmamız gereklidir” diyerek görev yaptığı bölgede desteğe muhtaç başarılı öğrencileri belirleyerek eğitimlerine destek olmak amacı ile çalışmalara başladı.Tanıdığı,bildiği hayırsever insanlarla  temasa geçerek öğrencilere maddi destek olunmasını sağladı.İmam-hatip Hüseyin ALTUNCU yemekli bir toplantı düzenleyerek  öğrencilerle hayırsever insanları aynı sofrada bir araya getirdi.

11 Temmuz  Pazartesi günü yapılan  hayırseverlerle  yapılan yemekli toplantıya 20 öğrenci katıldı.İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ yemek öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sevgi,şefkat,merhamet dolu insanların bir arada olduğu böyle anlamlı bir buluşmada yer almaktan dolayı  çok mutluyum.Alan el ile veren elin buluştuğu , sevginin, merhametin adeta somutlaştığı bir ortamdayız hep birlikte.Öğrenciler her zaman desteğe muhtaçtır.Ama muhtaç öğrencileri tespit etmek,onları fark etmek ve anlamak daha da güzelidir.Değerli hocamızı tebrik ediyorum.Duygusal okur-yazarlığı olan, empati duygusu gelişmiş bir din görevlisi olarak güzel çalışmalara imza atıyor Hüseyin ALTUNCU. “Bir iyiliğe yol gösteren onu işleyen gibidir” buyuruyor rahmet elçisi.Gençlerimiz, bizlerin göz aydınlığıdır, geleceğimizidir. Onlara sevgimizi,şefkatimizi ve desteğimizi göstermemiz lazımdır.Etrafımıza fark etmemiz gereken bir çok ihtiyaç sahibi insan var.Bu insanları ve aileleri fark etmek bizim imani ve İslami  duyarlılığımızdır.Her şeyi kurumlara terk edemeyiz,bizim de bu süreçlerin içerisinde olmamız gerekmektedir. “Komşusu açken, kendisi  tok yatan bizden değildir” der Evrensel Elçi.En azından herkes etrafına bu anlamda bakması lazım.İşte değerli hocamız bunu yapıyor.Ben de bu vesile ile hocamıza, hayırseverlere  teşekkür ediyorum.Gençlerimizin gözü aydın olsun diyorum.” dedi.

İmam-hatip Hüseyin ALTUNCU yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yüce Rabbimize hamdolsun ki bizleri bu gençlerle ilgilenmeye ve onların sıkıntılarını gidermeye muvaffak kıldı.Hepimiz , geçmişte öğrenci olduk.Öğrencilerin sıkıntılarını, ailelerin problemlerini biliyoruz.Çevremizde hem üniversitede hem de lisede okuyan başarılı öğrencileri tespit ettik.Değerli hayırsever insanlarla temasımızı gerçekleştirerek bu öğrencilere destek olmaya çalıştık.Hayatta merhametten öte ne vardır ki!Yüce Rabbimizin bizlere iyilik yaptığı gibi biz de diğer insanlara iyilik yapmalıyız” , dedi.
Daha sonra tüm öğrenciler kendilerini tanıtarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler, teşekkürlerini ifade ettiler.