Haber Girişi : 07 Eylül 2020 00:42

Devletten icra kıskacı!

Devletten icra kıskacı!
Koskoca Vakıflar Genel Müdürlüğü ve belediyeler MNG kadar da mı olamıyor?

Ankara başka şey söylüyor, kurumlar başka şey uyguluyor!

 Devlet hayatında bu denli bir çift başlılık olmayacağına göre, bugün esnafın karşı karşıya kaldığı bu icra kıskacı nasıl izah edilecek?

 Pandemi sadece esnafın sorunu mu?

 Doğu’nun en büyük alış-veriş merkezi olan MNG, kısıtlama günlerinde müstecirlerinden kira talep etmediği gibi sonraki günler için de ciro üzerinden kira alma yoluna gitti. Kimi devlet kurumları ise, ülkede olup biten bu faciaya rağmen ne kira muafiyeti uyguladı, ne kira indirimine gitti ne de müstecirlerine bir kolaylık sağladı. Allah aşkınıza bu nasıl bir zihniyet ve bu neyin kafası?

 “Bize talimat gelmedi, kiralarınızı tıpış tıpış ödeyin ya da dükkânları boşaltın!”

 Sokağa çıkma yasağı olduğu süreçte, hükümetin, kamunun kira alacakları ertelenecek ya da iptal edilecek şeklindeki kararına rağmen bazı kurumlar bildiğini okumaya devam ediyor. Örneğin Vakıflar Genel Müdürlüğü ve birçok şehirdeki büyükşehir belediyeleri… Erzurum’da Vakıflar Genel Müdürlüğü ya da büyükşehir belediyesinin müsteciri olan yüzlerce esnaf, birikmiş kira borçları yüzünden bugün çok zor durumda. Erzurum’da Vakıflar’a ve belediyeye kira borcu olanlar tüm çabalarına rağmen ilgili kurumlardan hiçbir olumlu yanıt alamadığı gibi “bize talimat gelmedi” cevabıyla karşılaşıyorlar!

(Derya DOĞAN-Palandöken)


Etiketler : derya
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.