GÜNDEM Haber Girişi : 14 Temmuz 2015 01:24

Dev projenin altyapı çalışmalarına başlandı...

Dev projenin altyapı çalışmalarına başlandı...
Erzurum'u dünya ölçeğinde tanıtacak çapta iddialı bir proje olan Erzurum Bilim Müze Doğa Tarih ve Eğitim Park'ta, altyapı için çalışmalar başlatıldı.
700 dönüm arazi üzerine kurulacak olan ve dünyada bir benzeri daha bulunmayan muhteşem proje için Mayıs ayındaki temel atma töreninin ardından ilk çalışmalar için start verildi. Çeşitli kamu kurumlarına ait iş makinelerinin yürüttüğü ilk etap çalışmada peyzaj için toprak zeminde düzenleme yapılıyor.
En başından beri projenin fikir babalığını ve son şekle gelinceye kadarki tüm süreçlerde adeta proje müellifliğini yürüten Prof.Dr. İlker Yılmaz, Erzurum'a hatta Türkiye'ye öyle bir hizmet kazandıracak ki, bütün dünya bu baş yapıt hükmündeki eseri gıptayla izleyecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in göreve başlamasıyla birlikte ciddi bir ivme kazanan müze park projesinde ilk kalıcı eseri de, tanıtım ofisi ve seyir kulesiyle belediye yapmış olacak. Önümüzdeki günlerde ise, bu güzel eser için oluşturulan Bilim Tarih ve Eğitim Vakfı resmi kuruluşunu tamamlayarak, tarih duvarındaki taşları dünya genelinde satışa çıkaracak. Proje tamamlandığında içinde çok sayıda, müze, alış-veriş merkezi, otel, kongre binası sanat galerileri, suni göl, kafeteryalar ve dünya çapında markaların yer alacağı merkezler olacak.
Etiketler : bilim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.