ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Kasım 2017 12:07

Demirtaş'ın davası, 'güvenlik' gerekçesiyle başka yerde görülecek

Demirtaş'ın davası, 'güvenlik' gerekçesiyle başka yerde görülecek
HDP'li Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın, 'güvenlik' gerekçesiyle başka ile nakli için Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar verildi.
Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Demirtaş hakkında 9 Eylül 2015'te Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 1 yıldan 4 yıl kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, 13 Ekim'de dava dosyası üzerinde yaptığı inceleme sonucunda Demirtaş'ın mahkemeye getirilmesi yönündeki kararın yerine getirilmediğinin görüldüğünü belirterek, Demirtaş'ın mahkemeye getirilmesi yönündeki ara kararı kaldırdı.

Mahkeme, davanın Diyarbakır'da görülmesinin kamu güvenliği açısından yakın tehlike oluşturacağını belirterek, davanın başka bir ile nakledilmesi için Adalet Bakanlığına gönderdi. Mahkeme, davanın nakil talebi sonuçlandıktan sonra Demirtaş'ın mahkeme bizzat getirilmesi yönündeki talebinin değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, duruşmada gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi. (iha)

Etiketler : hdp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.