KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 15 Mayıs 2016 21:39

Değerler Kısa Film Yarışması'nda ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Değerler Kısa Film Yarışması'nda ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Atatürk Üniversitesi İnsani Değerler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından düzenlenen Değerler Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.
Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlenen yarışma, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda yapılan ödül töreniyle sonuçlandı.
Yarışma koordinatörü Aslı Yurdagül, ödül töreninde yaptığı konuşmada, gündelik hayat içinde, bakış açılarını belirleyen ve inancı yansıtan değerleri sinematografik bir anlatımla iletmek için böylesi bir yarışma düzenlediklerini belirtti. Yarışmaya ülke genelinden 200'e yakın başvuru geldiğini kaydeden Yurdagül: "Bizim buradaki asıl amacımız, toplumsal değerlere ilişkin karşılaşması güç konuları yaşamın ayrıntısına yönelik yaklaşımları sinemacıların gözünden göstermek. Bu filmlerdeki temaların değerlerimize uygun olması ve bunu amatör bir ruh ile çekilmiş olması bizim için önemliydi" şeklinde konuştu.
İnsani Değerler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu ise "Değerlerimizin temelde insan odaklı olduğunu ve insanın fıtratını, mizaç özelliklerini, ruhunu, kalbini, vicdanını, nefsini bilip tanımadan onu eğitmenin mümkün olmadığını belirterek şöyle konuştu: "İnsanın hakikati düşüncesine ulaşmamış isek eğitimi, dini, ahlakı, değeri, erdemi, kültürü de doğru biçimde ortaya koyamayız. Bu nedenle günümüzde psikolog, sosyolog ve eğitim bilinciler, insanın biyolojik tarafı kadar sosyal ve psikolojik tarafının da özenle ele alınıp geliştirilmesi üzerine durmaktadırlar. Aksi halde zihin ve bedensel açıdan gelişmiş ama insani değerler açısından sorunlu bireylerin sayısı toplumda çoğalacaktır" dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac ise Atatürk Üniversitesi'nin değerler eğitimi ve insani değerlere önem veren bir kurum olduğunu belirterek, insani değerlerin ilk olarak insan hakları isminde ortaya çıktığını söyledi. Takkac: "Eski medeniyetlerde insani değerler hep ön planda olmuştur. Büyük düşünürler, zamanın devlet yönetim sisteminin nasıl olması gerektiği hususunda kafa yoran bilim adamları veya filozoflar 'ya filozoflar kral olmalı ya da krallar filozof olmalı' demişlerdir. Bu şekliyle ülke kralından vatandaşına, yöneticisine, esnafına, çiftçisine, kısacası herkesin üzerine bir insani değerler serpintisi düşecek ve sistem kurulabilecek. Tabi bunun birinci en iyi zamanı eskidendi. İkinci en iyi zamanı ise şimdi. O yüzden biz, ikinci en iyi zamanı kaçırmadan var olan ve dünyaya örnek olacak insani değerlerimizi, örnek göstermeliyiz" dedi.
Törende daha sonra dereceye giren kısa filmlerin sahiplerine ödülleri verildi. Yarışmada, "Vefa" isimli kısa filmi ile Ege Üniversitesi öğrencisi Bayram Vardar birincilik elde ederken, "En Küçük Sevgi" adlı kısa filmiyle Akdeniz Üniversitesiöğrencisi Doğancan Aktaş ikinci, "İyi Bayramlar" isimli kısa filmiyle Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Sefacan Aydoğdu da üçüncü oldu.
Etiketler : film
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.