TÜRKIYE Haber Girişi : 27 Ağustos 2019 14:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Rusya'da önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Rusya'da önemli açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Rusya'da "İstanbul Havalimanı tüm aşamaları ile faaliyete geçtiğinde yıllık 200 milyon yolcuyu ağırlayacaktır" dedi.

(iha)

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jukovsky Uluslararası Havalimanı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılandı. Havaalanındaki Jukovsky'de MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışına katılan Erdoğan, fuar alanını gezdi. 

MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışına iştirak etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Putin'e nazik daveti için bir kez daha şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. MAKS-2019'u kendi alanının lider fuarlarından biri olarak görüyoruz. Malumunuz bizim de bu sene 14'cüsünü gerçekleştirdiğimiz IDEF fuarımız var. Ayrıca MAKS-2019 tarzı özellikle gençlerimize yönelik İstanbul'da Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni de düzenliyoruz. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festival, 550 binden fazla ziyaretçi ağırlamıştır. 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek bu seneki etkinliğe ise 1 milyonun üzerinde katılımcı bekliyoruz. Sayın Putin başta olmak üzere tüm Rus halkını festivalimize beklediğimiz ifade etmek istiyorum” dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.