SİYASET Haber Girişi : 24 Haziran 2018 23:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zafer sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zafer sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sözlerine seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek başlayan Erdoğan, “Seçimlerin gayri resmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza Cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Aynı şekilde Cumhur ittifakına ve AK Parti’ye meclis çoğunluğunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda büyük bir sorumluluk yükledi. Bu önemli günde sandık başına giderek oyunu kullanan ve vatandaşlık vazifesini bihakkın yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Şahsıma partime ve ittifakımıza oy veren kardeşlerimize hassaten şükranlarımı sunuyorum. Yurt içinde ve yurt dışında tüm oy kullanma hakkına sahip olan kardeşlerime özellikle bu demokratik görevlerini yerine getirdikleri için şükranlarımı ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

“Hiç kimsenin kendi başarısızlığına gizlemek için seçim sistemine gölge düşürerek demokrasiye zarar vermeyeceğini ümit ediyorum”

Sandık güvenliği ve oy kullanma özgürlüğünün Türk demokrasisinin gücünün ifadesi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bugün Türkiye’nin tamamında milletimiz özgür iradesi ile sandığa gitmiş oyunu kullanmış, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Seçimleri ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Demokrasilerde seçimler bizatihi varlıkları ile herkesin kazandığı günledir. Bu sebeple seçime katılan tüm Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını ayrıca tebrike diyorum. Hiç kimsenin kendi başarısızlığına gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek, ülkemizin demokrasisinin bu büyük gücüne zarar vermeyeceğini ümit ediyorum” diye konuştu.(iha)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.