SAĞLIK Haber Girişi : 30 Eylül 2011 12:08

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana İl Temsilciliğinden Basın Açıklaması

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana İl Temsilciliğinden Basın Açıklaması

 Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şubesi Başkanı Ayhan Arabacı; "1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ nedeniyle açıklama yaptı
 Milletimizi din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı sunduğu Din Hizmetlerini Din görevlileri ile yürütmektedir. Din Hizmetinin yürütüldüğü mekân camiler ve bu camilerde hizmet sunan din görevlilerimizin önem ve ehemmiyetini hatırlama küzere Her yılın Ekim ayının ilk Haftası 2003 yılından bu güne  "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlanmaktadır.
 Camilerin ve Din Görevlilerimizin anıldığı bu haftayı en içten dilek ve temennilerimizle kutluyoruz. Bu haftanın ,ülkemiz, milletimiz ve değerli meslektaşlarımız için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.
 Ecdadımız ve milletimiz camilere saygısını sanatın en ince güzelliklerini nakşederek göstermiştir. Bunu da Tevbe Suresi’ nin 18. Ayetinde: Yüce Rabbimizin "Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder."  buyruğundan almıştı
 Camiler sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekânlar değil, aynı zamanda sosyal bütünleşmenin ve dini aydınlanmanın gerçekleştirildiği, sosyal konuların ele alındığı mekânlardır.  Camilerimizin ve din görevlilerimizin yüklendiği önemli fonksiyonların en üst derecede hayata geçirilebilmesi için kutladığımız bu hafta bir fırsata dönüştürülmelidir.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle dertlerimizi Diyanet camiası ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz
Bu hafta münasebetiyle çalışanlarımızın problemlerini dile getirmek, sadece dile getirmek değil, çözüme kavuşturmak ta gerekir. Kurum ve hükümet yetkililerinden beklenen de budur.
Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak çalışanların hak ve menfaatinin korunmasının yanında anlatma, tanıtma ve savunma görevlerini de kurulduğu günden itibaren en iyi şekilde yerine getiren bir sendikal anlayışın sahibiyiz.
 
Arabacı,Bu hafta münasebetiyle çalışanlarımızın problemlerini dile getirmek, sadece dile getirmek değil, çözüme kavuşturmak ta gerekir. Kurum ve hükümet yetkililerinden beklenen de budur

 
Bunlardan bazıları;
atama ve nakillerin adil bir sisteme kavuşturulması,
eğitim ve sağlık nedeniyle yer değişikliği taleplerinin öncelikli olarak karşılanması,
sağlıksız şartlarda oturan görevlilere yaşanabilecek bir lojman yapılması,
muhtar ve cami dernek yöneticileri ile ilişkilerin düzenlenmesi,
amir-memur ilişkilerinin çağdaş bir anlayışa kavuşturulması,
köylerde görev yapan görevlilere mahrumiyet tazminatı verilmesi,
KPSS ve yeterlik belgesi olmayanların ve 4/B alımının durdurulması,
okuyan çocukların burs durumu,
haftalık ve yıllık izin durumları,
hac ve umre görevlendirmelerinde adilane bir sistemin yerleştirilmesi,
ek gösterge ve ek ödemelerden bütün çalışanların faydalanması,
en küçük bir hatada veya seni beğenmedim anlayışı ile cezaların verilmemesi,
eğitim seviyesinin yükselmesi amacıyla dört yıllık açıköğretim ilahiyat bölümünün açılması,
 
gibi daha birçok sayabileceğimiz konuların çözüme kavuşması bu haftanın en önemli konularındandır. Bütün problemler sevgi ve saygıyla, merhamet ve paylaşmayla, dinleme ve anlamayla, güven ve samimiyetle aşılacaktır

Arabacı,Dini ve sosyal hayatımızın ayrılmaz parçası olan Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlar, haftanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dileriz. Ahirete irtihal etmiş hocalarımızı ve büyüklerimizi rahmet ve şükranla yâd eder, emekli olan hocalarımıza aileleriyle sağlık, mutluluk dolu bir hayat sürmelerini, görevde bulunan meslektaşlarımıza da sıhhat ve huzur içerisinde başarılı hizmetler niyaz ederiz.
Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik ediyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.