EĞİTİM Haber Girişi : 18 Haziran 2016 13:19

Cam kemik hastası öğrencinin karne sevinci

Cam kemik hastası öğrencinin karne sevinci
Doğuştan cam kemik hastası olan Afganistan uyruklu öğrenci Şayan Darabi, sığınmacı olarak kaldığı Erzurum'da karne sevinci yaşadı.
Doğuştan cam kemik hastası olan Afganistan uyruklu öğrenci Şayan Darabi, sığınmacı olarak kaldığı Erzurum'da karne sevinci yaşadı.
Erzurum'da sığınmacı olarak kalan Afganistan uyruklu Şayan Darabi (16), 3 yıl önce Afganistan'dan Türkiye'ye geldi. Ailesiyle birlikte Erzurum'a yerleşen ve Türkçeyi çok iyi konuşur hale gelen Darabi'ye bir hayırsever vatandaş tarafından akülü sandalye hediye edildi.
Akülü sandalye ile hiçbir engel tanımadan yolları aşarak Yakutiye Atatürk Anadolu Lisesi'ne gidip eğitim- öğretim hayatını sürdüren 9'ncu sınıf öğrencisi Şayan Darabi, bugün karne almanın heyecanını yaşadı.
En büyük hayalinin doktor olmak olduğunu ifade eden Darabi, "Her şeyden önce hakkımdan hayırlısı olsun. Biz üç kardeşiz. Diğer iki kardeşim de Ticaret Meslek Lisesi son sınıf okuyorlar ve bu sene bitiriyorlar. Üç kardeşten en küçükleri benim ve yaşım 16. Cam kemiği doğuştan bu hastalığım var. Kemiklerde belli bir süreden sonra eğrilik başlıyor, kemikler zayıf olduklarından zamanla kendi kendine kırılmaya başlıyor. Kemikler kırıldığı zaman düz olmuyor tutsa da eğri oluyor. Erzurum'da tedavi görüyorum, doktorların verdiği ilaçlarım var onları kullanıyorum. Ama önemli olan ameliyatlarım var onlar da ne yazık ki burada yapılmıyor.
Türkiye'yi ben gerçekten çok seviyorum. Kültürel olarak bizim ülkemize çok daha yakın. Her zaman bunu söylerim Türkiye benim ikinci ülkemdir. Ama gitmemin bir sebebi var. Bu hastalığımın burada olmaması. Tedavim burada olsan ben gerçekten Türkiye'den gitmeyi düşünmezdim ve Türkiye'de kalmayı isterdim. Amerika'da tedavi olacağım ve Türkiye'ye geleceğim. Görev yapmak istesem de bu Türkiye olacaktır. Bir savcı ya da doktor olursam ilk görevim Türkiye olacaktır." diye konuştu.
Etiketler : hasta
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.