SPOR Haber Girişi : 06 Şubat 2014 09:36

Buz tırmanışı yaptı ilgi odağı oldu

Buz tırmanışı yaptı ilgi odağı oldu

Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en önemli dağcılardan biri olan genç dağcıların adeta idolü haline gelen Tunç Fındık’a Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’dan övgü geldi. Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en önemli dağcılardan biri olan genç dağcıların adeta idolü haline gelen Tunç Fındık’a Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’dan övgü geldi. Arısoy, Erzurumlu dağcı ve doğa sporları antrenörü Çetin Bayram’ın daveti üzerine Erzurum’a gelerek, Uzundere’de buz tırmanışı yapan Tunç Fındık’ın Erzurum’un ve Uzundere’nin tanıtımına katkı sağladığı için kendisine teşekkür etti. Arısoy, ünlü dağcının dağcılık sporuna önemli sempati kazandıran bir sporcu olduğunu belirterek, kendisinin Erzurum’a gelmesinde önemli rol oynayan Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayram’a da teşekkür etti. Arısoy, “Tunç Fındık önemli başarılara ve rekorlara imza atmış bir isim, onu Erzurum’da görmekten mutluyuz” dedi. 

Erzurum’un Uzundere İlçesi hafta sonunda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak, Tunç Fındık’ın öncülük ettiği Türkiye’nin elit dağcıları Cumartesi ve Pazar günü Uzundere’de yapılacak olan buz tırmanışına katılarak, adeta bir resitale imza atacak. Erzurum Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayram, bu etkinliğe Türkiye’nin Everest’e tırmanan ilk bayan dağcısı olan Eylem Elif Maviş Koç’un da katılacağını belirterek, “Uzundere’de şenlik havasında geçen bir hafta sonu yaşayacağız” diye konuştu.

Ünlü Dağcı Tunç Fındık da, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’a gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı müteşekkir olduğunu söyledi. Fındık, “Erzurum’un çok tırmanılacak mekanları bulunuyor. Burası benim açımdan çok değerli bir yer” dedi.