Haber Girişi : 30 Haziran 2020 12:47

Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ anlaştı, Bakan Kurum’dan onay çıktı… Hacıcuma’ya 500 konut

Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ anlaştı, Bakan Kurum’dan onay çıktı… Hacıcuma’ya 500 konut

Yakutiye eski başkanı Ali Korkut döneminde kamulaştırılması yapılan Hacıcuma Mahallesi, şimdiki başkan Dr. Mahmut Uçar eliyle de yeniden kuruluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çabası sonucu neticelenen proje, kısa sürede hayata geçirilecek.

Daha önce hazırlanan projeler kapsamında geçtiğimiz yıllar özel sektör tarafından yapılsın diye, birçok kez ihale yapılmış ancak, projenin çok katlı olmaması nedeniyle müteahhitlerin ilgisini çekmemişti.

Uzun süre devam eden görüşmeler sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi bir anlaşmaya vardı.

Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ eliyle Hacıcuma ve Narmanlı Mahallesi’nde, tarihi dokuya uygun çarşı ve 500 konut inşa edecek. Buna karşılık da Yakutiye Belediyesi’ne şehrin muhtelif yerlerinde Hacıcuma’daki arsalara mukabil arsa verilecek.


Altları dükkân toplam üç kattan oluşacak yapılar, bildik TOKİ konutlarından çok farklı olacak. Varılan anlaşmaya göre, TOKİ, Hacıcuma ve Narmanlı’da şehrin ve sözkonusu mahallelerin tarihi dokusunu çağrıştıracak tarzda konutlar ve işyerleri inşa edilecek.

BAŞKAN UÇAR NE DİYOR

Dün, başkan danışmanı kıymetli kardeşim Cengiz Tosun ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’la birlikte, hem Hacıcuma’yı hem de Narmanlı’yı bir kez daha dolaştık ve hayata geçirilecek projeyi konuştuk.

Başkan Uçar, tabiri caizse hiperaktif bir insan… Heyecanlı, cesur, çalışkan, kafası iş basan ve kabına sığmayan bir yapıda…

İstiyor ki, sabahtan akşama Yakutiye’de ne kadar sorun varsa tamamı çözülsün, ne kadar eksik varsa alayı bitamam olsun…

Bu çaba ve düşüncesinde de en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den alıyor.

Her cümlesinde “Bizim Mehmet ağabeyi” diye başlıyor söze…

Mehmet Sekmen’in Erzurum için çok ciddi bir kazanım ve avantaj olduğunun altını kalınca çizdikten sonra, “Daha önce de Hacıcuma için ihaleye çıktık. Ancak projenin çok katlı ve ranta dönük olmaması sebebiyle iş dünyası alaka göstermedi. Baktık ki biz burayı ilçe belediyesi imkânlarıyla bir neticeye vardıramayacağız, sonunda ricamız ve davetimiz üzerine sağ olsun Mehmet ağabeyi (Sekmen) devreye girdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’la bir çok kez toplantılar yaptı, biz de bu toplantıların bazılarında hazır bulunduk. Çünkü projenin tarafı ve sahibi Yakutiye’dir” dedi.


Başkan Mahmut Uçar, genç yaşına rağmen deneyimli bir yönetici… Çünkü gerek Sağlık Müdürlüğü ve gerekse daha önce çeşitli kademelerde yaptığı yöneticilikten ötürü, hem kamuyu çok iyi biliyor hem de kamu-vatandaş ilişkisinde ciddi bir deneyime sahip…

Devr-i sabık yaratmadı, ağlayıp sızlanmadı, imkânlarımız sınırlı demedi, bu yol bizim değil Büyükşehir’in sorumluluğunda şeklinde bir mazeretin arkasına sığınmadı…

Çözüm odaklı bir yapıda…

“Yarın değil, bugün” diyenlerden.

Ekip ruhuna ve iş arkadaşlarına son derece kıymet veriyor.

Dün fark ettim ki Mahmut Bey, bu şehir için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i bir teminat, bir oyun kurucu, bir akil insan, bir çözüm adamı olarak görüyor.

Mahmut Bey, Hacıcuma’da artık ete kemiğe bürünen projeyi anlatırken Başkan Sekmen’in nasıl canla başla bir mücadele verdiğini ve her fırsatta Yakutiye'nin kazançlı çıkması için çabaladığını söyledi.

İşin bu kısmı çok önemli…

Şu sebepten:

İnsanoğlu, fıtratı icabı enaniyet sahibi…

“Biz” yerine “Ben” demeyi, bu yüzden sevmez mi ademoğlu?

Tabii ki bu hisleri arka plana atıp, nefsine gem vurmayı başaran da yine aynı insandır.

İnşallah ilerleyen zaman bizi yanıltmaz, ama şu ana kadar gördüğüm, işte Mahmut Uçar o insanlardan biri…

“Ben yaptım” yerine, “Biz yaptık” diyenlerden…

Yine bu sütunlarda bir yazı kaleme almıştım. Başlığı da şuydu:

“Sayın Sekmen ve Sayın Uçar sizi tarihe şikâyet edeceğim. Haberiniz olsun”

Dünkü buluşmamızda gayet tabii olarak bu yazımı ve bu yazımdaki şehir adına dile getirdiğim sitemlerimi de konuştuk.

Başkan Uçar, ne lafı eğip büktü, ne de mazeret üretti.

“Haklısınız” dedi. “Bu hususta ben de sizin gibi düşünüyorum. Hatta o yazınız bana da tercüman oldu.”

Başkan Sekmen’in bu konuda ne düşündüğünü henüz bilmiyorum. Muhtemelen bu hafta içerisinde Mehmet Bey’le de görüşeceğim ve sizler için o başlıkla ilgili görüşlerini öğrenmeye çalışacağım.

Her şeyin öyle baş döndürücü bir hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz ki baksanıza maddenin “üç hali”ne bir yenisi, yani dördüncüsü eklendi. Malum ona da “plazma” deniyor.

Böyle bir çağda aklı başında olan bir yönetici gerçeklere ve sokağın taleplerine sırtını dönemez.

“Yakutiye, kamulaştırmalardan ötürü adeta insansız bir semte dönüştü” tespitine karşı, “Hayır, ben dün Yakutiye’de yürüyen insanlar gördüm” diyebilirsiniz ve bundan ötürü de yalan söylemiş olmazsınız. Fakat aynı zamanda bir hakikati de yok saymış olursunuz ki, işte bu da çağın ve gerçeklerin gerisine düşmeniz demektir.

Mahmut Uçar, kendisiyle barışık bir insan…

Polemiği sevmiyor, ötekileştirmeye şiddetle karşı.

“Başkasını boş ver, biz sorumluluğumuzun gereğini yerine getirelim” diyor.

Ne diyelim…

Biz de Mahmut Uçar ve Mahmut Uçar gibi hayata bakan ve sorumluğunun idrakinde olan tüm yöneticilerimize Allah’tan kolaylıklar diliyoruz.

Ve…

Hacıcuma ve Narmanlı’da kurulacak yeni mahalleyi heyecanla bekliyoruz…

Bu arada Üç Kümbetler’de start verildi, hummalı bir çalışma orada da devam ediyor, haberiniz olsun…

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.