ERZURUM Haber Girişi : 13 Mayıs 2020 13:48

Böyle olur Dadaşın ev sahipliği… Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü on numara bir iş çıkardı…

Böyle olur Dadaşın ev sahipliği… Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü on numara bir iş çıkardı…
447 misafir sağ-salim memleketlerine gönderildi

Dünyanın çeşitli yerlerinde iş veya eğitim amacıyla bulundukları sırada Korona virüs salgını sürecine yakalanan bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olağanüstü çabası ve fedakarlığı sayesinde, ülkelerine transfer edilen on binlerce insanımız, karantina sürelerinin ardından artık evlerine döndüler…

İşte o insanlardan 447’si de Erzurum’daydı…

Bosna Hersek, Nijerya, Mali, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’dan gelmişti misafirlerimiz…

İçlerinde öğrenci de vardı, iş nedeniyle o ülkelerde bulunan aileler de…

Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sorumluluğunda iki ayrı öğrenci yurdunda 14 gün boyunca ağırlanan 447 kişi, sorunsuz biçimde tamamlanan 14 günlük karantina sürecinin ardından memleketlerine uğurlandılar.

PEKİ BU 14 GÜN NASIL GEÇTİ?

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in sorumluluğunda Erzurum’da ağırlanan misafirler, 14 gün boyunca adeta el üstünde tutuldular. İl müdürü Taşkesenligil, misafirlerin bir eksiği ya da bir talepleri var mı yok mu diye, hemen her gün yurtlara giderek, odaları tek tek dolaşıp insanlara hal hatır sordu. Onların Erzurum’dan memnun ayrılmaları için ekibiyle birlikte takdir edilecek bir ev sahipliği örneği sergiledi. Misafirlerin tamamına yakını da bu sıcak ve samimi ilgiye karşı ya kişisel hesaplarından ya da sosyal medya üzerinden duygularını ve şükranlarını dile getirip Erzurum’u çok özleyeceklerini ifade ettiler.


GIDA İHTİYAÇLARI KIZILAY’DAN

14 gün boyunca öğrenci yurtlarında karantina altında misafir edilen 447 kişinin beslenme ihtiyacı Kızılay Erzurum Şube Başkanlığı tarafından karşılandı. Ulaşım hizmetlerini ise AFAD yerine getirdi.

Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise, karantina süresince her gün düzenli olarak misafirlerin ateşlerini ölçtü ve sağlık kontrolünden geçirdi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekipleri de misafirlerin güvenliği ve huzuru için aralıksız emniyet hizmeti verdi.

BELEDİYENİN MEHTERAN TAKIMI UĞURLADI

Erzurum’da misafir edilen öğrenci ve aileler için birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Sıkılmasınlar ve kendilerini yalnız hissetmesinler diye, yöresel yemekler ikram edildi, misafirliklerinin son gününde ise, cağ kebabı ve kadayıf dolması dolmasından oluşan iftar yemeği verildi, yöresel müzik konserleri

düzenlendi, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.


HER MİSAFİR İÇİN BİR FİDAN DİKİLDİ

“Zorunlu misafirlerin” Erzurum günleri unutulmasın diye, 447 kişi anısına bir hatıra ormanı düzenlendi ve her bir misafir adına bir fidan toprakla buluşturuldu.

23 Nisan’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelinin girişimi ile misafirler odaların balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın on kıtasını büyük bir coşkuyla okudular.

Anneler Günü’nde ise, il müdürü Fuat Taşkesenligil odaları tek tek dolaşarak kadın misafirlere karanfil hediye etti. Erzurum’un bu içten ve dostça yaptığı ev sahipliği kısa sürede bir çok sosyal platformda övgüyle dile getirildi ve “İşte böyle olur Dadaşın ev sahipliği” mesajları paylaşıldı.

Mehmet Şener

Etiketler : gençlik
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.