SİYASET Haber Girişi : 27 Nisan 2015 08:44

Bizimle misin ERZURUM?

Bizimle misin ERZURUM?
Erzurum'un bölgenin merkezi olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, hızlı tren için 2018'i işaret ederken, sağlık kümpüsününde bitirileceği sözünü verdi
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran milletvekili seçimleri öncesi ilk mitingini Erzurum'da gerçekleştirdi. Erzurum'un her karışında AK Parti mührünün olduğunu belirten Davutoğlu, muhalefete de yüklendi. Davutoğlu, "Onlar konuşur AK Parti yapar"dedi.
 İstasyon Meydanı'nda partililere seslenen Başbakan Davutoğlu, konuşmasında Ermeni diasporasına yüklendi ve "Tarihimizle, ecdadımızla gurur duyduk. Tarihimizle yüzleşiriz, konuşuruz. Arşivlerimizi açarız. Ama bizimle konuşmak isteyen göz hizasından konuşacak" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ilk mitingini yaptığı Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda onbinlerce kişiye seslendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Sağlık Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, eski İçişleri Bakanı Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Erzurum Milletvekili ve Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Milletvekili adayları Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Abdurrahim Fırat, Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katıldığı mitingde kürsüye eşi Sare Davutoğlu ile birlikte çıkan Başbakan Davutoğlu, kalabalığı selamladı, karanfil attı.
"Erzurum'a Bismillah demeye geldik"diye sözlerine başlayan Başbakan Davutoğlu, "İlk adımı nerden atalım dedik. Nerden atılır diye sorulduğunda Erzurum ile bismillah dedik. Nisanda kar olur, soğuk olur dediler. Erzurumlu soğuğa meydan okur dedik, bizi yanıltmadı. Erzurum Mevlaya emanet, vatan Erzurum'a emanet. Bugünden itibaren 7 Haziran'a kadar 70'i aşkın vilayetimizde mitingler yapacağız. Bütün partilere ve vatandaşlarımıza sesleniyorum. Kampanyanın barış içerisinde geçmesini, kazasız belasız geçmesini diliyorum. Biz bugün buradaysak, izzetimiz ve onurumuzla buradaysak Erzurum Kongresi'ne katılan yiğitlerin sayesinde buradayız"dedi.

 "TARİHİMİZLE YÜZLEŞİRİZ"

 Konuşmasında 1915 olaylarına da değinen Başbakan Davutoğlu, "Tarihimizle, ecdadımızla gurur duyduk. Tarihimizle yüzleşiriz, konuşuruz. Arşivlerimizi açarız. Ama bizimle konuşmak isteyen göz hizasından konuşacak. Tepeden kibirle bize bakanı, kibir sadakadır. Kibre onurla cevap veririz. Çanakkale'de olduğu gibi baş veririz baş eğmeyiz" diye konuştu.
"2002'de AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de görünen hükümetler vardı ama IMF yönetiyordu"diyen Başbakan Davutoğlu, "Başbakanın açıklamalarından çok IMF'nin açıklamaları öne çıkıyordu. Hani 80-100 kişilik sınıflar? Türkiye'ye IMF memuru geliyor mu? Türkiye IMF'e icra direktörü gönderiyor. Kılıçdaroğlu ve zihniyeti anlamaz. Erzurum'a gelmiş geçen sene. Gelip sizinle oturmadık demiş. Erzurumlu kime oy vereceğini bilir. 2002'de 70 sente muhtaç bir Türkiye vardı. Dünyada mazlumlara en fazla sahip çıkan bir Türkiye var. Bu topraklar bereketlendi. Dua edilen insanlar var. Demokrasiyi yeniden inşa ettik" dedi.
Her il için ayrı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını da dile getiren Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: Sivil anayasa, özgürlükçü bir anayasa dedik. Darbe anayasası dedik. Yeni anayasaya söyle Erzurum var mısın? 27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat darbecilerine karşı yeter söz milletindir demeye var mısın? Özgürlükçü bir anayasa hazırlayacağız. Milli bir anayasa ile halkımızın karşısına çıkacağız. Türkiye'de her şey milli olacak. Kılıçdaroğlu buraya gelmeye cesaret edemez. Onlar konuşur, AK Parti yapar"diye konuştu.
Bugün DAP programının açıklandığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yepyeni bir hamle başlatıyoruz. Erzurum bölgenin merkezi. Kılıçdaroğlu'na da, Bahçeli'ye de şunu söyleyin artık, bu millet ayağa kalktı. Dağlarda teröristlik yapanlar Erzurum'u gözüne kestirmiş. Ağrı'daki olayları istismar ediyorlar. Türkü'yle Kürdü'yle Erzurum bu baskılara boyun eğmez. Allah'ın izniyle Aziziye Tabyası gibi demokrasiyi savunacak. Van'da AK Parti konvoyuna saldırdılar. Eğer dedikleri gibi demokrasiye inanıyorlarsa önce baskıyla, şiddetle, terörle demokrasinin yan yana olmayacağını bilmeliler. Bilmezlerse öğreteceğiz. Bu millet öğretir. Türkiye Cumhuriyeti'nin her metrekaresinde al bayrağımızı dalgalandıracağız."
Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından AK Parti milletvekili adayları ve İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile birlikte partilileri selamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.