ERZURUM Haber Girişi : 28 Ekim 2016 12:15

Bilgi Evi açıldı

Bilgi Evi açıldı
Büyükşehir Belediyesi'nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi'nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle açıldı.
Şükrü Paşa Mahallesi'nde yapılan Bilgi Evi'nin açılışına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç da iştirak etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Sekmen, "Bizler şehrin modernleşmesi noktasında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Arzumuz; şehrimizi modern, yaşanabilir ve haz alınabilir bir kent yapmaktadır, 'dedi.
 Bilgi Evi'nin önemine vurgu yapan Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bilindiği gibi toplumda en değer verilen şey bilgidir. Bilgi, insanlık için en yararlı olan, iyiliğe götüren bir yardımcı veridir, Erzurum'da vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek olan Bilgi Evleri Projesi, bilgiye erişimi sağlayan düşünce ile oluşturulmuştur" diye konuştu.
Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında Nurettin Topçu'nun büyük bir dava adamı olduğunu hatırlattı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihi ve kültürel bir birikime sahip olan kadim şehrimiz, bünyesinde barındırdığı zenginliklerle Anadolu'nun en önemli vilayetlerinden biridir, Nurettin Topçu'nun ismi inşallah bu güzel kültür yatırımıyla yaşayacaktır," dedi. " 
Açılışta bulunan Başbakan Yardımcısı Prof. Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz'a vurgu yaparak, "bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu gördük, bu millete kimsenin zararı dokunamayacaktır, " diyerek, bu millete kalkan ellerin kırılacağını söyledi.  
BAŞBAKAN YARDIMCISI 
KURTULMUŞ'TAN BAŞKAN 
SEKMEN'E ÖVGÜ
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni ziyarette Başkan Mehmet Sekmen'i kentteki çalışmalarından ötürü tebrik ederek, "Sayın Başkan İstanbul'daki belediyecilik tecrübesiyle, siyasi tecrübesiyle ayrıca çalışma arkadaşlarının tecrübesiyle Erzurum'un bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek bir birikim ve tecrübeye sahiptir" dedi. 
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum'un Doğu'nun anahtar şehri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kurtulmuş, "Erzurum Büyükşehir Belediyemizde bulunmaktan, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Hakikaten Erzurum Doğu Anadolu'muzun anahtar şehridir. Burada yapılacak olan her hizmeti, sadece bir şehre değil, bir bölgeye yapılmış hizmet olarak görmek lazım" dedi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "65. Hükümet olarak, biz de Erzurum ve Erzurum halkının yanındayız. Bütün desteklerimizle bu şehrin daha ileri bir noktaya gitmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi cazibe şehirlerden birisi olması için Erzurum'a çok imkânlar sağlanacak. Erzurum halkı da çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle vatanseverliğiyle bu imkânı en iyi şekilde değerlendirecektir. Erzurum hem yer altı kaynaklarının zenginliği bakımından hem de yer üstünde kültürel zenginliği bakımından müstesna şehirlerimizden birisidir. Ümit ediyorum ki burada şehircilik anlamında da çok başarılı işler yapılacak. Şehircilik bakımından eski dönemlerden kalma birikmiş sorunların olduğunu biliyoruz ama bunlar ümit ediyorum kısa süre içerisinde aşılacak. Sayın Başkan İstanbul'daki belediyecilik tecrübesiyle, siyasi tecrübesiyle ayrıca çalışma arkadaşlarının tecrübesiyle Erzurum'un bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek bir birikim ve tecrübeye sahiptir. Bizler de her türlü desteği Erzurum'a vereceğiz ve inşallah çok daha güzel günlere giden bir Erzurum'un oluşmasına katkıda bulunacağız. Bu vesileyle bir kez daha Erzurum halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
İHA

Etiketler : bilgievi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.