ERZURUM Haber Girişi : 17 Şubat 2021 18:29

Belediyelerde kar mesaisi

Belediyelerde kar mesaisi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri karla mücadele çalışmalarına yoğunlaştı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede de Türkiye’ye örnek belediye oldu. Gerek ekipman gerekse de çetin kış şartlarıyla mücadelede kurduğu teknolojik altyapı sayesinde adından sıkça söz ettiren Büyükşehir Belediyesi 4 ayda 50 bin 342 kilometreye tekabül eden yolda karla mücadele çalışması yaptı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kent genelinde hayata geçirdiğimiz yatırımlarla nasıl ki yerel yönetimlerde birinci olduysak karla mücadelede de ülkemizin örnek belediyesiyiz” dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Şuana kadar 4 ayda 50 bin 342 kilometreye tekabül eden yollarımızı kardan arındırdık. 1500 personel ve 1000 araçla karla mücadelede il genelinde görev yapıyoruz. Kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekiplerimiz, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri baştan aşağı temizliyor. Kar timlerimiz, bin 335 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki yaklaşık 7 bin 200 kilometrelik yol ağında görev yapıyor. Elverişsiz hava şartlarının hâkim olduğu bölgelerde hasta kurtarma çalışmalarına da destek veriyoruz. Ulaşımda herhangi bir sorunun yaşanmaması için ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında vatandaşlarımıza hizmet veriyor.”

AZİZİYE BELEDİYESİ’NDE KARLA MÜCADELE MESAİSİ

Aziziye Belediyesi, ilçede adeta karla mücadele seferberliği yürütüyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün Erzurum için yaptığı kar yağışı uyarısıyla birlikte ekiplerin teyakkuz haline geçtiği Aziziye’de, karın yağmaya başlamasıyla çalışmalara start verilmesi bir oldu. Aziziye Belediyesi’nin Fen ve Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinden oluşan karla mücadele timleri, çalışmalara gece yarısından itibaren başlarken, iş makinaları Dadaşkent ve Ilıca’da gün boyunca durmak bilmedi. Merkezde Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir biçimde yürütülen karla mücadele çalışmaları, kırsalda da büyük bir hızla devam etti. Aziziye Belediyesi’ne bağlı ekipler, kırsal mahallelere adeta çıkarma yaparken, çalışmalar, oluşturulan öncelik planlaması doğrultusunda sokaklar ve kaldırımlarda da devam etti.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Biz, kar yağışına külfet değil, nimet gözüyle bakıyoruz. Çünkü işimizi yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Aziziye Belediyesi karla mücadele ekiplerinin her kış sezonunda olağanüstü bir gayret ve çaba göstererek çalıştığını kaydeden Başkan Orhan, “Ekiplerimiz, her an sahaya çıkabilecek şekilde hazır ve bu yönde de bir eylem planına sahip. Dolayısıyla ekiplerimizi kar yağışı başlar başlamaz sahaya indirdik ve karla mücadele noktasında yine örnek bir performansa imza attık. Sahada inanılmaz bir gayretle çalışan karla mücadele ekiplerimizi kutluyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karla mücadele çalışmalarının sadece merkezde değil, kırsal mahallelerde de sürdürüldüğünün altını çizen Orhan, Aziziye’nin çok geniş bir yüzölçümüne sahip olduğunu vurgulayarak, “İnsanlarımızı mağdur etmemek, beklenti ve ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında karşılayabilmek, elbette en büyük arzumuz. Dolayısıyla karla mücadele çalışmalarımızı oluşturduğumuz öncelik planlamasına göre yürütüyor, halkımız için AK belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye çalışıyoruz. Meteorolojik uyarıları da dikkate almak suretiyle ekiplerimizle birlikte karla mücadeleye her an hazır olduğumuzun özellikle bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

ORHAN’DAN İSTANBUL VE ANKARA’YA ‘KARLA MÜCADELE’ GÖNDERMESİ

İstanbul ve Ankara’daki kar yağışına karşı “Araçlarınızla trafiğe çıkmayın!” şeklinde bir çözüm önerisi getirilirken, Erzurum’un Aziziye ilçesinde ise, tam tersine “Araçlarınızla trafiğe rahatlıkla çıkabilirsiniz!” çağrısında bulunuldu.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın karla mücadele çalışmalarıyla ilgili sosyal medya paylaşımı günün konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul halkına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, başkent sakinlerine “Araçlarınızla trafiğe çıkmayın!” şeklinde çağrı yaparken, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, herkesi araçlarını rahatlıkla kullanmaya davet etti. Başkan Orhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aksine, Aziziye Belediyesi’nin karla mücadeledeki iddiasını ortaya koydu. Mesajında, Aziziye ilçesinde ikamet eden herkesin araçlarıyla trafiğe çekinmeden çıkabileceklerini ve tüm ulaşım imkânlarından diledikleri gibi faydalanabileceklerini vurgulayan Başkan Orhan, “AK belediyecilik anlayışının hayatı kolaylaştıran en güzel örneklerini Aziziye’de sergiliyoruz” ifadesini kullandı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın, Ankara ve İstanbul’daki karla mücadele yaklaşımına gönderdiği üstü kapalı mesaj, sosyal medyada büyük ilgi uyandırırken, beğeni üstüne beğeni topladı.

ÇAT’TA KAR ÇALIŞMASI

Erzurum’da etkili olan kar yağışı, Çat ilçesinde de günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Çat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Bir yandan kar yağışı devam ederken diğer yandan da aralıksız temizleme çalışmaları yapıyor. Çalışmalar gece-gündüz sürmekte ve vardiya sistemiyle çalışan ekiplerimiz özverili çalışıyor.

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar; Çat ilçesinde yürütülen karla mücadele çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler verdi. Başkan Yaşar; Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışının Çat ilçesini de etkisi altına aldığını belirterek, Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz "İlçemiz genelinde vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için karla mücadele çalışması yapıyoruz. Kar yağışının geceden bu yana belli aralıklarla devam etmesine rağmen gece saatlerinde yol açma çalışmalarına başlayan ekipler, zorlu coğrafya, tipi ve fırtınaya karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyemize bağlı tüm saha ekipleri, “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” anlayışıyla karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.