GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2021 23:59

Belediyelerde kar mesaisi

Belediyelerde kar mesaisi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Yakutiye ve Palandöken ekipleri karla mücadeleye devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri bin 500 personel ve bin araçla karla mücadelede il genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı sonrası harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kentte karla mücadele çalışmasına devam ediyor. Kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri baştan aşağı temizledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadelede görev yapacak olan Kar Timleri, tüm ekipmanıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildi. Kar timleri bin 335 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapıyor.

YAKUTİYE’DE KAR MESAİSİ

İki günden beri aralıksız yağan kar yağışıyla birlikte harekete geçen Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi ekipleri, vardiyalı sistemle karla mücadele çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

Yakutiye ilçe sınırları içerisindeki ara arterler ve 44 mahallede karla mücadele mesaisini hız kesmeden sürdüren Fen İşleri ekipleri, buzlanan yollara da tuz serpme işlemi uygulayarak olası kazaları önlemeye çalışıyor.

Üç vardiya halinde greyder, kepçe, eder, kamyon ve tuzlama araçlarıyla ilçe sınırlarındaki cadde ve sokaklarda kar temizliğini sürdürdüklerini kaydeden Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, kar yağışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak hem ana arterlerin hem de ara cadde ve sokakların kardan temizlendiğine dikkat çekti. Başkan Uçar, vatandaşları çatılardan sarkan buz sarkıtlarının düşme tehlikesine karşı da uyararak, dikkatli olmalarını istedi.

PALANDÖKEN’DE KAR ÇALIŞMASI

Palandöken Belediyesi ekipleri, karın olumsuz etkilerine karşı sahada yoğun mesai harcıyor. İlçenin dört bir noktasında kar küreme ve tuzlama faaliyeti yürüten ekipler, 7/24 esasıyla hizmet veriyor.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 30 santimetreye ulaştığı Erzurum’da, Palandöken Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, aralıksız yağan kara anında müdahale ederek, mağduriyet yaşanmaması için özveriyle çalışıyor. Bir taraftan Kaldırımlarda biriken karları temizleyen ekipler, diğer taraftan greyder ve kepçelerle yol açma faaliyeti gerçekleştiriyor.

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “Belediye olarak karın ulaşım ve gündelik yaşamı olumsuz etkilememesi için yoğun bir mesai içinde olsak da, karın yağması kış turizmi ve tarım arazileri için ayrı bir nimeti taşıyor. Kırsal kesimdeki kardeşlerimizin kar sevincini paylaşıyor, Belediye olarak ana arterler ve kırsal kesim yolları da başta olarak ulaşımın açık tutulması için çalışıyoruz.” dedi

İlçenin dört bir noktasında 7/24 esasıyla mesai yaptıklarını paylaşan Başkan Sunar, zorlu kış şartlarında ilçede yaşamı kolaylaştırmak için özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesiyle birlikte uyum içerisinde karla mücadele faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti. Başkan Sunar, “Palandöken Belediyesi olarak Kar şehrimize düşmeden karla mücadele noktasında gerekli planlamayı yapmıştık. 30 iş makinası, 100’e yakın personelle teyakkuzda olan ekiplerimiz, yağan kara anında müdahale ettiler. 24 saat kesintisiz, iki vardiya şeklinde çalışan ekiplerimiz, merkezi ve kırsal mahallelerimizde faaliyetlerini sürdürüyor. Özverilerinden dolayı çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.