SPOR Haber Girişi : 30 Mart 2015 15:01

BAŞKAN SEKMEN, MİLLİ GÜREŞÇİYİ ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

BAŞKAN SEKMEN, MİLLİ GÜREŞÇİYİ ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destekleriyle kurulan güreş takımının sporcuları, kısa sürede, Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında başarıdan başarıya koşuyor.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destekleriyle kurulan güreş takımının sporcuları, kısa sürede, Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında başarıdan başarıya koşuyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü milli güreşçisi Murat Ertürk, U 23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. 
24-29 Mart tarihleri arasında Polonya'da yapılan, U 23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest sitilde 74 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Murat Ertürk, memleketi Erzurum'da halaylar, mehter marşları ve çiçeklerle coşkulu bir şekilde karşılandı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Cevat Öksüz ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Erzurum Hava Limanı'nda çiçeklerle ve halaylarla coşkulu bir şekilde karşılanan milli güreşçi Ertük, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avrupa üçüncüsü milli güreşçi Murat Ertürk'ü belediye önünde mehteranla karşıladı. Başkan Sekmen, Milli güreşçi Ertürk'ü, Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki başarısından dolayı kutlayarak, 10 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Milli güreşçimizin başarısında emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Sekmen, "Kardeşimiz Avrupa üçüncüsü oldu, tebrik ediyorum. Asla bununla yetinmemelisin, sana dünya şampiyonluğu yakışır." dedi.
Göreve başlarken, Erzurum'un önemli aşamalar kaydedeceğini ifade ettiğini vurgulayan Başkan Sekmen, "Bir kardeşimiz Avrupa üçüncüsü oldu. Artık her alanda hareket başladı. Erzurum'u şahlandıracağız, bu şehri 5 yılda arzu edilen noktaya taşıyacağız. Bu heyecanla yaşıyoruz. Avrupa üçüncüsü olan kardeşimiz, bu heyecanımıza heyecan kattı. Erzurum'un buna ihtiyacı var. Erzurum'un evlatları artık sahaya, mindere, ringe Erzurum formasıyla çıkacak. Biz kendimize güvenelim." şeklinde konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmete başlamalarının 1. yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Erzurum'da bu görevi üstlenirken, Erzurum'un gerek belediye hizmetlerinde, gerek spor, sanat, kültürel faaliyetlerde, gerekse de üretim ve yatırım merkezi olmasında önemli aşamalar kaydedeceğimizi ifade etmiştim. İşte bugün, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüzden bir kardeşimiz Avrupa üçüncüsü oldu. Bu, şunun göstergesi; artık hareket başladı. İnşallah her alanda, spor takımlarımız, belediyemiz ve şehrimiz önemli bir konumda olacak. Bunun adımlarını atıyoruz. Buradan, başa güreşen tüm sporcularımızı hediyesiz bırakmayacağımızı, her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Çünkü Erzurum'un, makus talihini yenebilmesi için, bu şehirde yaşayan, hatta şehirde yaşamayıp Erzurumlu olan, hatta kendini Erzurumlu hisseden her kardeşimizin katkısına ihtiyacı var." dedi.
Erzurum'u şahlandırmak için her alanda önemli adımlar atacağını kaydeden Başkan Sekmen, "Nisan ayı içerisinde önemli temel atma merasimlerimiz var. Eski tabir ile köylerde, şimdiki tabir ile her mahallemizde, en ücra mahallemizden başlayarak, ilçelerimizde ve il merkezimizde önemli hizmetlerin temelini atacağız. Yakında ayakkabı fabrikamızın ve tekstil fabrikamızı açılışını yapacağız. Fuar Alanı'nın, Hayvan Borsası'nın ve alt yapının temellerini atacağız. Bu şehri, 4-5 yılda arzu edilen noktaya taşıyacağız. Bu şehir bir ticaret merkezi, bir sanayi merkezi olacak. Elektrik üretiminden maden işletimine kadar her alanda önemli işlevlere ev sahipliği yapacağız. Bu şehrin makus talihini yenmek için, Erzurum aşkıyla, Ankara, İstanbul ve dünyanın bir çok yerinde koşturuyoruz. Emeği geçen, başta mesai arkadaşlarım olmak üzere, meclis üyelerimize, bürokrat arkadaşlarımıza ve başta valimiz olmak üzere şehre katkı sağlayan, emeği geçen bütün kurumlara da buradan teşekküllerimi sunuyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." dedi.
Büyükşehir Belediyesi önünde, mehter marşları ve çiçeklerle coşkulu bir şekilde karşılanan Avrupa üçüncüsü Milli güreşçi Murat Ertürk de, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e teşekkür ederek, "Bundan sonraki hedefim, çok çalışarak Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmak, İstiklal Marşımızı seslendirmek, bayrağımızı göndere çektirmek." diye konuştu.
Etiketler : güreş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.