GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mayıs 2014 16:47

BAŞKAN SEKMEN, 80 HABERLE BİRİNCİ OLDU

BAŞKAN SEKMEN, 80 HABERLE BİRİNCİ OLDU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1-30 Nisan tarihleri arasında yerel basında çıkan 80 haberle siyasi gündemde ilk sırayı aldı. Erzurum’da nisan ayında basının ortak gündemi yerel seçim ve sonuçları oldu. 
30 Mart yerel seçim sonuçları, mazbata törenleri, ilk meclis toplantıları, yeni seçilen belediye başkanlarının değerlendirme, tebrik, inceleme ve ziyaret haberleri gündemin ilk sırasını aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1-30 Nisan tarihleri arasında yerel basında 80 haberle siyasi gündemde ilk sırayı aldı.
Güncel haberlerde Mehmet Sekmen’i 34 haberle Vali Dr. Ahmet Altıparmak izlerken, siyasi yerel gündem haberlerinde Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan 21 haberle ikinci, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut 19 haberle üçüncü, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar 15 haberle dördüncü oldu. AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, 11 haberle gündeme taşındı. MHP İl Başkanı Zekai Kaya 5, CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu 3, BBP İl Başkanı Yener Gözütok 3 beyanatıyla haber gündemine girdi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 13 etkinliğiyle haber konusu oldu. Üniversite haberlerinde 61 haberle Atatürk Üniversitesi ilk sırayı alırken, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 15 haberi yayımlandı. Kültürel kategorideki haber gündemlerinde ise Müftü Hasan Çınar, açıklama ve değerlendirmeleriyle 7 haberle gündeme girdi. Erzurum’da nisan ayında haber gündemlerinin ilk sırasında seçimler ve seçim sonuçları yer alırken, bu gündemi Kutlu Doğum Haftası, Mısır’daki idamları protesto haberleri, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in Erzurum ziyareti, Kutlu Doğum Sempozyumu izledi. Gündemde ağırlıklı olarak yer bulan bir diğer haber konusunu ise Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un maçları ve Play-Off süreci oldu. Erzurum yerel basınında nisan ayında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Erzurum ziyaret haberleri çok geniş yer tuttu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin ülke genelindeki değerlendirme ve açıklamaları da 6 kez manşetlere taşındı.