ERZURUM Haber Girişi : 08 Ekim 2017 23:18

Başkan Mehmet Sekmen'den Palandöken'e çok özel açıklamalar: Yeni yol haritası

Başkan Mehmet Sekmen'den Palandöken'e çok özel açıklamalar: Yeni yol haritası
Erzurum ilk 10 il içine ya girecek ya da girecek
Palandöken/09.10.2017

Erzurum ilk 10 il içine ya girecek ya da girecek

Sekmen, "Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın bize verdiği bir görev var. Bu görev de şudur: Erzurum, mutlaka olması gereken yerde olmalıdır."

Erzurum bir sıçrayacak pir sıçrayacak!

"Göreve geldiğimiz günden beri bir gayretin içindeyiz. Diyoruz ki, 'Erzurum uzun yıllardan beri ihmal edilmiş ve ıskalanmış bir şehir konumunda' bu görüntüyü derhal değiştirmek ve yerine yeniden ilk on il içinde olan bir şehir vücuda getirmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bu doğrultuda bir hedef koydu önümüze."

Sanayisi de olan 
bir şehir oluşturacağız

"Erzurum'u tüketen değil, tükettiğinden çok fazlasını üreten bir şehir yapmak zorundayız. Zira Erzurum, devletin bekası açısından asla yadsınamayacak bir şehirdir. Bu şehirde eğitim, sağlık, turizm ve hayvancılık gibi ana merkezlerin yanına mutlaka sanayiye dair argümanlar koymak zorundayız."

Kanayan yara New City

"Vaktiyle yapılan yanlışlar yüzünden ne yazık ki kanayan bir yara haline gelen New City için kalıcı çözümler üretiyoruz. TOKİ ile yaptığımız işbirliği neticesinde 1650 daire inşa ettirdik. Bu daireler son derece uygun şartlarda yalnızca New City mağdurlarına verilecek. Şu ana kadar 1410 müracaat oldu. Bu sayı üzerinden kura çekip yeni daireleri New City mağdurlarına vereceğiz."

Hiç bir hak sahibi 
mağdur edilmeyecek

"New City'de hiç kimse mağdur olmayacak. Tüm hakları saklı kalmak kaydıyla yeni konutlarına kavuşacak olan vatandaşlarımız eski alacaklarını da er ya da geç tahsil edecek. Yani 'ben burada kuraya katılır ev alırsam New City'deki hakkımı kaybeder miyim' diye düşünen herkese sesleniyorum: Korkmayın, devletin size sunduğu bu imkân önceki hakkınızı elinizden almıyor. Oradaki alacağınız devam edecek."

Etiketler : mehmetsekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.