SİYASET Haber Girişi : 08 Mayıs 2016 21:33

Başbakanlığa 'Efkan Ala' ismi sevinçle karşılandı

Başbakanlığa 'Efkan Ala' ismi  sevinçle karşılandı
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yapılacak genel kurul öncesi Genel Başkanlık ve Başbakanlık için isminin geçmesi Erzurum'da da büyük bir heyecan ve sevinçle karşılandı.
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın  yıllardır en yakın çalışma arkadaşı olan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'yı, İçişleri Bakanlığı görevine getirdi. Başbakanlık Müsteşarlığı, Ankara kulislerinde en yüksek düzeyli bürokrat olması nedeniyle "bir numaralı bürokrat" olarak anılıyor. Efkan Ala İçişleri Bakanlığında Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığında Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. Batman Valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atandı. Ala, 8 Eylül 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Başbakanlık müsteşarı oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kabinesinde İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Erzurumlu Efkan Ala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isim olarak biliniyor.
Etiketler : efkan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.