HABERDE İNSAN Haber Girişi : 22 Ekim 2018 12:56

Aziziye’de halk günü toplantısı

 Aziziye’de halk günü toplantısı
Aziziye Belediyesi’nin yerel yönetimde katılımcılığı sağlamak ve ortak çözümde buluşmak anlayışıyla hayata geçirdiği Halk Günü Toplantıları’nda Aziziyeliler, her konuda taleplerini Başkan Orhan’a iletiyor.
Aziziye Belediye Başkanı’nın bizzat not ederek dilediği talepler mümkün olduğunca kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. Daha önce Beyaz Masa’ya iletilen görüşmedeki taleplerin takip ve işin sonuçlandırılması için hazırlanan formda başkan notunu alarak ilgili birime iletiyor. Bazı talepler anında yerine getirilirken, zaman gereken konularda ise iş takibi gerçekleştiriliyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Halk günü uygulaması ile vatandaşla birebir istişare etme imkânı bulduklarını söyledi. 
Sosyal Belediyeciliğe önem verdiğini her fırsatta belirten Başkan Orhan, “Göreve ilk geldiğimiz günden bu yana Sosyal Belediyeciliğe önem verdiğimizi sürekli olarak dile getirdik. Sosyal Belediyecilik içinde yer alan vatandaşlarımızın birebir istek ve taleplerini ise sürekli olarak “Halk Günü” programlarımızda dinliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda çözüme ulaştırdığımız sorun ve şikâyetleri çalışma arkadaşlarımızla birlikte değerlendirip yapmaya çalışıyoruz. Bu görüşmeler sonrasında her iki tarafında memnun olarak ayrılması bizi oldukça mutlu ediyor” dedi. 
Halk günü toplantılarında genellikle iş talepleri aldıklarını belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, özel sektördeki işçi taleplerini not edip iş arayan gençleri yönlendirdiklerini söyledi. 
Halk Günü toplantılarından genellikle sorunların ve taleplerin anlık çözüm bulduğunu anlatan Başkan Orhan, “Vatandaşımız ve bizler için çok verimli geçen toplantılar yapıyoruz. Onların taleplerini anlık olarak yetkili birimlere iletip çözüm buluyoruz. Belediyemizi ilgilendirmeyen konularda bile talep sahibini geri çevirmeden kurumları bizzat arayıp gerekenin yapılması noktasında ricada bulunuyoruz. Genel olarak bu ricalarımız karşılık buluyor” diye konuştu. 
(iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.