GÜNCEL Haber Girişi : 10 Aralık 2017 22:12

Aydemir'den veda hutbesi hatırlatması

Aydemir'den veda hutbesi hatırlatması
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yeryüzünde ilk ve gerçek insan hakları beyannamesinin Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi olduğunu kaydetti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yeryüzünde ilk ve gerçek insan hakları beyannamesinin Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi olduğunu kaydederek, 'Bugün insan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ifade edilen kayıt maalesef samimi değildir. Filistin'deki zulüm, Kudüs'teki hak ihlali bunun en bariz göstergesidir.' dedi. 
İnsan Hakları evrensel düzenlemelerinde; yaşama, mülkiyet ve aile, kadın, din ve dil, can ve mal, ticaret ve emanet gibi temel insani hakları kainata ilk kez getiren Veda Hutbesinin örnek alınması gerektiğini belirten Milletvekili Aydemir, 'Veda Hutbesi, insanlığa hak kavramını getiren ilk ve gerçekçi tek beyandır. 1948'de kabul edilen insan Hakları Beyannamesinin bu çerçevede yeniden ve Veda Hutbesini esas alarak düzenlenmesi şart olmuştur. Yeryüzünde yaşanan ve her gün çoğalan insan hakkı ihlalleri bu gereği en bariz biçimde ortaya koymaktadır' ifadesini kullandı.
İnsan Hakları Beyannamesini sahiplenen küresel güçlerin, bu hakları işlerine geldiği gibi uyguladığı ve kendi çıkarlarına yönelik bir algı ile ortaya koyduklarını belirten Milletvekili Aydemir, 'Kudüs zulmü, Mescid-i Aksa olayı, Filistinlilere reva görülen kıyım, Arakan'da sahnelenen vahşet bu samimiyetsizliğin küresel kaydıdır. Veda Hutbesi ise yaratılanı yaratandan ötürü sevme beyannamesi olduğu için imanidir ve kalbidir. ' vurgusunu yaptı.
Dünya'da yaşanan darbelerin de birer insan hakkı ihlali olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, bunun son örneğinin Türkiye'de görüldüğünü, FETÖ ihanet şebekesinin Türk Milletini vesayet altına alarak haklarını yok etme girişiminin, vicdan, basiret ve ferasetine Veda Hutbesinin kaynak olduğu Milli irade tarafından şanlı bir karşı duruşla zillete mahkum edildiğini belirtti. Aydemir, FETÖ mensubu hainleri koruyan, gözeten ve destekleyen ülkelerin insan haklarından bahsedemeyeceğini ifade etti.
Türkiye'de insan hakları noktasında, son 15 yılda atılan adım, hayata geçirilen yaptırım ve kurumsallaştırılan yatırımlarla tarihi, gerçekçi ve evrensel bir reform döneminin yaşandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, 'AK Parti döneminde insan hakları adına gerçekleştirilen reformun adı 'Kardeşlik', 'Birlik ve Beraberlik' hukukudur. AK Parti İnsan Hakları konusundaki samimiyetini hayata dair tüm alanlarda gerçekleştirdiği yatırımlarla ortaya koymuştur.' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.