POLİTİKA Haber Girişi : 10 Temmuz 2016 21:55

Aydemir, Meclis Özel'e konuştu

Aydemir, Meclis Özel'e konuştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Meclis Özel Dergisi'ne verdiği mülakatta, 'AK Parti, salt siyasi eksenli bir oluşum değil, sosyal ve ekonomik bağlamda bir mana hareketi, bir değerler açılımıdır' dedi.
AK Parti'nin ifade ettiği manayı bir gönül seferberliği olarak nitelendiren Milletvekili Aydemir, AK Parti 'Sessizlerin Sesi', 'Yeter Söz Milletindir' vurgusunun ifadesi olarak tarif etti. Aydemir şunları kaydetti:
'AK Parti iktidarlarıyla Türkiye'de, halkın bütünleştiği ortak bir manevi zeminde, maddi yatırımlar yoğunlaşması, bilgi çağıyla uyumlu çağdaş yapılanma, milletin kendi gerçek, değer ve beklentileriyle buluşması dönemi yaşanıyor.Biz bunu milli iradeyle tarif edilebilecek bir öze dönüş, milli ruh ile ifade edilebilecek kimliğe kavuşma süreci olarak kaydediyoruz.AK Parti, salt siyasi eksenli bir oluşum değil, sosyal ve ekonomik bağlamda bir mana hareketi, bir değerler açılımıdır.Siyasetin sadece seçilme gibi dar ufkunu değil, milli iradenin farkındalığını temsil eder.Oy'un değil, teveccühün, alkışın değil duanın muhatabı olacağı bir anlama hizmet eder.Siyasi literatürümüzde bir dönem yer edinen, 'Sessizlerin Sesi', 'Yeter Söz Milletindir ' vurgusunun nidasıdır.Bu babda bir gönül seferberliğidir..'
AK Davanın Türkiye Siyasetinde bir milat olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, '
AK Dava, Değerleriyle yaşadığı için ötekileştirilenlerin yeniden kamulaştırıldığı bir dönemin öncüsü, tabiri caiziyle halkın avukatı, halkın sesidir..Yokluk, yoksulluk, zulüm ve dışlanmışlığa terk edilmiş mazlumların nefesidir.. Maneviyat enerjisiyle Türkiye ufkunda oluşan pozitif sinerjidir.. Ve en önemlisi, yaradılanı yaratandan ötürü hoş gören bir davanın temsilcisidir..AK Hareket önce ben, sonra ben diyenlerin değil, benliğini birliğe adayanların, halkın kıymet telakkilerine nefislerini adayanların, bayrak, millet ve devlet vahdetine baş koyanların, tevhidde yüreklerini buluşturanların adresidir." İfadelerini kullandı.
Meclis Özel Dergisi'ne verdiği mülakatta AK Parti'nin nosyon ve misyonuna değinen Aydemir şöyle dedi: 'AK Dava hizmeti amaç, siyaseti halkın farkındalığı, huzur ve refahı için bir araç olarak tarif eder. Halka değeri bütünüyle hizmetkar olmak yolunda siyasette öne çıkmak sadece bir bayrak yarışıdır. Mesele adem, günlük söyleşiyle adam olmaktır.. Bizim dini ıstılahımız bazında abd olmak, faniliği idrak ile tek gerçeğin rıza olduğuna iman.Halkın rızasını hakkın rızası olarak bilmek. Gönülleri bimar etmek ve gönüllere girmek. Halka hizmette, liyakat ve ehliyet.. Ve mesele, öne çıkmak değil, halkın değerleriyle buluşmasına can adayarak öncü olmak.. AK Istılahta damga olan, AK liderin ifadesiyle, 'halka hizmette hakkın rızasını gözeterek, bu uğurda kefenini cebinde taşımak?' Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın 65'inci Hükümetin Başbakanı olmasını bu tarifler içinde görüyor ve değerlendiriyoruz. ' yorumunu yaptı.
'Bizde önemli olan AK Davadır.. ' diyen Milletvekili aydemir, 65'inci Hükümete dair değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Dava çerçevesinde yeni bir sinerji ve hizmette yenilenmiş bir aksiyonu temsil ettiğine vurgu yapan Milletvekili Aydemir şunları kaydetti: 'Beşeri planda, Sayın Yıldırım, AK Dava liderinin çizdiği ufukta, fiziki hizmetlere mimarlık eden, mümtaz bir siyaset ve devlet adamıdır. Türkiye'nin ulaştırma özelinde bayındır hale gelmesinin öncülerinden olan bir saygın Hizmet adamı, bir seçkin AK Dava mensubu..
Somut tasvirle, dağları delerek Ovit, Cankurtaran, Bolu gibi devasa tüneller, çağdaş mentalite ve bilgi teknoloji ekseninde dubleleştirilen yollar, Asya'dan Avrupa'ya uzanan yüksek hızlı tren yollarının geçeceği demir ağlar, Kıtaları kavuşturan devasa köprüler, Fatihin evladı olmanın ifadesi deniz altındaki tünellerle gönülleri buluşturan bir AK hizmet elçisi..Ehemmi, mühime tercih eden AK hassasiyetin temsilcisi.Halka hizmette AK tarifi eserlerle vurgulayan yüksek bir şahsiyet..Ülkemiz, Milletimiz, gönül coğrafyamız için hizmette bir sempati öncüsü..Allah yar ve yardımcısı olsun..'
7 Haziran 1 Kasım 2015 ve 1 Kasım sonrası hizmet sürecine değgin açıklamalarda bulunan Milletvekili Aydemir, 'AK Davanın mensubu, AK ufkun yolcusu, halkın hizmetkarı olarak, 25 ve 26'ıncı dönemler içinde, mümtaz ülkümüz AK hareketin milletvekili olma şerefine erişmiş biri olarak, önceliğimiz, ülkemiz, bölgemiz ve temsil ettiğimiz ilimizde. Kardeşlik hukukunun korunması, kardeşlik değerinin bozulmadan gelecek nesillere de taşınması oldu. İlçelerimiz Uzundere ile Karayazı, Narman ile Hınıs, Oltu ile Tekman, Aşkale ile Köprüköy arasında, tek kıble, tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan imanıyla örülmüş gönül köprüsünü ayakta tutacak değerleri vurguladık.Müşterek değer ve ritüelleri ön plana taşıdık.Kardeşlik imanında gönül buluşturanlar arasına nifak, kin, haset ve ayrışma tohumları ekmeye çalışanlara inat, 'insanın eşrefi mahlukat olduğu' hakikatini her vesile ile kaydettik. Bir yerde kalu belada yaptığımız kardeşlik ahdimizi yeniledik. " dedi.
Mülakatında Doğu'nun temsil ettiği değerlere vurgu yapan Milletvekili Aydemir Vahdet ve Tevhit gerçeği ışığında değerlendirme yaparak, ''Işık doğudan doğar' hikmeti çerçevesinde, Doğu Anadolu'daki fikri zenginliğe, tefekkür derinliğine, basiret keskinliğine dikkat çektik, böylelikle bölge ve ilin sosyal ve ekonomik kalkınması hedefinde beyin fırtınası, düşünce zeminini oluşturmaya hizmet ettik.Alvarlı Muhammed Lütfi Hazretleri başta olmak üzere, yüreğimizdeki imanı besleyen, vahdet gerçeğine gönül yüzümüzü döndüren Kanaat önderleri ve hikmet öncüleri için bir farkındalık ekseni oluşturarak, Erzurum ve bölgemize dikkatleri topladık.Bizi biz yapan değerler ve bunlara öncü olanlar ekseninde, manevi heyecan ve ritmimizi temsil edenlerin ruhuna hizmet ettik.'Allah var, ne gam var' amentüsüne teslim olmuşların adresine yöneldik.." aktarımında bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.