EĞİTİM Haber Girişi : 22 Şubat 2021 05:55

AÜ ve ETÜ hazır mı?

AÜ ve ETÜ hazır mı?
Üniversitelerde yüz yüze eğitim için YÖK düğmeye bastı…

Pandemi ile birlikte yüz yüze eğitime ara verilen iki yüzün üzerindeki üniversitede, Mart’tan itibaren tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte yeniden ders zili çalacak mı?

İşte bu sorunun cevabı YÖK’ten geldi. Neredeyse bir yıla yakın zamandır yüz yüze eğitimin yapılamadığı özellikle kamu üniversitelerinde, bazı bölümlerde kademeli olarak eğitimin başlaması için hazırlıklar sürdürülüyor.

İşte bu kapsamda biz de Erzurum’daki üniversitelerde durum nedir diye baktık. Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile daha çok genç yaşta olan Erzurum Teknik Üniversitesi’nde muhtemel yüz yüze eğitim startına karşı, şimdiden gerekli düzenlemeler yapılıyor.

Pratik eğitim gerektiren branşlarda YÖK’ün belirleyeceği tarihte eğitime başlanması için her iki üniversite de bir süreden beri hazırlıklarını sürdürüyor. Eğer vaka sayısı yeniden tırmanışa geçmezse Erzurum, Nisan ayı gibi tekrar üniversiteli günlerine kavuşacak.

Nurten GÜNEŞ - Palandöken

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 23 Şubat 2021 21:40

    vakalar tekrar artacak. ilk orta okullar açılabilir ama üniversiteliler zaten kafelerde oturacak boşuna gelmesinler.

  • ömer dursu 22 Şubat 2021 22:49

    türkiyenin 4 yanından öğrenci hastalık taşıyacak. böyle sorumsuzluk olur mu.