Haber Girişi : 13 Haziran 2018 12:36

Atatürk Üniversitesi’nden 150 FET֒cü ihraç edildi Rektör Çomaklı: “Öğretim üyesi açığımız yok”

Atatürk Üniversitesi’nden 150 FET֒cü ihraç edildi Rektör Çomaklı: “Öğretim üyesi açığımız yok”

Mehmet Şener/Haber Analiz

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin dünyanın en iyi bin üniversite içerisinde yer aldığını hatırlatarak, “Türkiye’den bu listeye 13 üniversite girmiştir. Atatürk Üniversitesi de o üniversiteler arasındadır. Ama biz bulunduğumuz bu konuma razı değiliz. Sıralamaya ilk beşyüzün içinde girmeliyiz” dedi.

Dün kampüsteki uygulama otelinde gazetecilerle iftarda buluşan Rektör Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin yurtiçi ve yurtdışında ciddi faaliyetlerde ve yeni oluşumlarda bulunduğunu vurguladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çomaklı, bittiğinde Avrupa’nın en büyük gözlemevi olacak olan rasathanenin bir yıl gecikmeli de olsa önümüzdeki sene tamamlanacağını ve uzay gözleminin yanı sıra bu merkezde çok kapsamlı bilimsel çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Rektör Ömer Çomaklı, bir süre önce TBMM’de bir CHP milletvekilinin gündeme getirdiği , “Atatürk Üniversitesi’nin girişinde Atatürk adı çıkarıldı” şeklindeki açıklamaya da bir kez daha cevap verdi. Sözkonusu eylemin tamamen bir temizleme ve restorasyon çalışması olduğunu hatırlatarak, “Biz her fırsatta üniversitemizi tarif ederken adı gibi öncü üniversite diyoruz. Kim hangi karineye dayanarak diyebilir ki, Atatürk Üniversitesi yönetiminin Atatürk adıyla bir sorunu vardır. Böyle bir yaklaşımı hakaret ve iftira kabul ederiz. Üniversitemizin adı Atatürk Üniversitesi’dir ve bu böyle kalacaktır” şeklinde konuştu.

Onlarca gazetecinin davetli olduğu iftarda Rektör Ömer Çomaklı son günlerde kimi çevrelerde dile getirilen, “Atatürk Üniversitesi’nden öğretim üyeleri kaçıyor” biçimindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını vurguladı.

FETÖ  ile mücadele kapsamında Atatürk Üniversitesi’nden toplam 150 öğretim üyesinin ihraç edildiğine dikkati çeken Rektör Çomaklı, “Buna rağmen üniversitemizde öğretim açığı sorunu yaşamamaktayız. Evet ihraçların ilk zamanlarında özellikle üniversite hastanemizin nöroloji bölümü ve acil servisinde doktor açığımız oluşmuştu. Fakat anında aldığımız tedbirler sayesinde bu açığı kapattık ve sorun olmaktan çıkardık. Şu anda üniversitemizde, biz göreve geldiğimize oranla tam 100 öğretim üyesi fazlası var. Bu da herhangi bir açık olmadığının somut kanıtıdır. Öğretim üyelerinin göç etmesi meselesine gelince bu da sanıldığı gibi büyük oranda değil, ancak insanın ve hayatın doğası gereği birileri bir yerden bir yere gidiyorlar ve gidecekler. Önemli olan gidenlerin yerlerinin dolduruluyor olmasıdır. Atatürk Üniversitesi sahip olduğu potansiyel ve taşıdığı misyon icabı hala üniversite kuran üniversite durumundadır. İlla da bir açıktan söz edeceksek, bu açık öğretim üyesi ya da kalifiye personel açığı değil, hizmet işlerinde görev yapacak temizlikçi açığıdır” dedi.

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.