ERZURUM Haber Girişi : 10 Ocak 2020 13:05

Atatürk Üniversitesi gazetecilerle öğrencileri buluşturdu.. Basın ne durumda?

Atatürk Üniversitesi gazetecilerle öğrencileri buluşturdu.. Basın ne durumda?
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Üniversitesi tarafından, “Çalışan Gazeteciler Günü Paneli” düzenlendi.
Fatih Erdem/Palandöken

Dün saat 14.00’de Atatürk Üniversitesi Mavi Salon’da gerçekleşen panele  Üniversite iletişim rektörü Doç.Dr.Besim Yıldırım, gazetemiz başyazarı Mehmet Şener, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, cemiyet eski başkanı gazeteci yazar Kadir Sabuncuoğlu, ERK Haber Yazı İşleri Müdürü gazeteci yazar Orkun Çizmeli ve Pusula gazetesi genel koordinatörü gazeteci yazar Sevda İncesu katıldı.

Çalışan gazeteciler ve basın, basında çalışma hayatı, Anadolu basını, Erzurum’da spor muhabirliği, kadın gazeteci olmak ve yerel basın iletişim fakülteleri konularının ele alındığı toplantıya rektör vekili Nihat  Yatkın, öğretim üyeleri ve ağırlığı iletişim fakültesi olmak üzere üniversite öğrencileri katıldı.

Basının içerisinde bulunduğu problemlerin masaya yatırıldığı panelde, konuşmacılar özellikle özgür basın vurgusu yaparak, basın çalışanlarının sahada karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Rektör Ömer Çomaklı’nın basın danışmanı Cüneyt Korkut’un organize ettiği toplantıda öğrenciler çeşitli sorularıyla paneli daha renkli hale getirdi.

Teknolojik gelişmeyle birlikte basının bambaşka bir evreye geçtiğini anlatan panelistler, artık basında yerellik ya da ulusallık şeklinde bir ayrım kalmadığını ve yurttaş gazetecilik kavramının geçerli olduğunu anlattılar.

Türkiye’de basının yandaş ya da candaş diye  ikiye bölündüğünü, siyahla beyaz arasında bir noktaya geldiğini ileri süren panelistler, bu durumun bir an önce normal bir zemine taşınmaması halinde zaten halk nezdinde güvenirliliği olmayan Türk basının büsbütün dibe vuracağını kaydettiler. 


Etiketler : panel
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.