KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 08 Şubat 2016 12:43

AŞIKLAR BİLECİK'TE ERZURUMLULARLA BULUŞTU

AŞIKLAR BİLECİK'TE ERZURUMLULARLA BULUŞTU
Halk Ozanı Aşık Cemal Divanı, Aşık Sıtkı Eminoğlu ve Halk Ozanı Bakı Çetin Bilecik'te Erzurumlularla bir araya geldiler.
Halk Ozanı Aşık Cemal Divanı, Aşık Sıtkı Eminoğlu ve Halk Ozanı Bakı Çetin Bilecik'te Erzurumlularla bir araya geldiler.
Bilecik Erzurumlular Derneği'nin düzenlenen Aşıklar Gecesinde, Halk Ozanı Aşık Cemal Divanı, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Halk Ozanı Bakı Çetin Erzurumlularla bir araya geldi. Dernek binasında yoğun bir katılım ile gerçekleşen gecede Halk ozanları birbirinden güzel türküleri seslendirerek, aşıklar atışması ile katılımcılara keyifli anlar yaşattılar.
"BİZLER KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ"
Bilecik Erzurumlular Derneği Başkanı Lütfü Akyüz, gece sonrası yaptığı açıklamada, şuan Türkiye'nin hassas bir dönemde olduğu belirterek, "Ülkemizde yaşanan olaylar sonrası Bilecik Erzurumlular Derneği olarak eğlenmek için bir arada değiliz burada. Kültürümüzü devam ettirmek için buradayız. Bu toplumda birlikte yaşıyoruz, hep birlikte Türkiye'yiz biz. Bizler kültürümüzü yaşattığımız gibi vatanımıza da yeri geldiğinde her şeyi yapmaya hazırız. Devletimizin vereceği göreve hepimizin boynu kıldan incedir. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyoruz. Erzurumlular olarak hatta Bilecikliler olarak hepimizin gönlünün içinden geçenleri burada ifade etmek istiyorum. Terörü, terörü destekleyenleri gür bir sesle lanetliyoruz. Bizler burada kültürümüzü devam ettiriyoruz ama şehitlerimize, gazilerimize ülkemizin her yanındaki gönlü Türkiye'yle olan herkese selamlarımızı gönderiyoruz. Nasıl ki Kurtuluş Savaşında kahramanlık türküleriyle halkı coşturdu halk ozanlarımız bugün de bizler kahramanlık türküleriyle bunu yapıyoruz, onları anıyoruz. Halk Ozanı Aşık Cemal Divani, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Halk Ozanı Bakı Çetin'e katılımlarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
Gece sonunda katılımcılara Erzurum'a özgü Çağ Kebap ikramı yapıldı.
Etiketler : AŞIK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.