KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 23 Aralık 2013 09:46

Aşık Reyhani anıldı

Aşık Reyhani anıldı

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, Erzurumlu ünlü ozan Yaşar Reyhani, vefatının 7. yıldönümünde anıldı. Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Kırmızıtaş, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı M. Talat Uzunyaylalı, Atatürk Üniversitesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük, Diva-Sen Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, Eski İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün`ün Aşık Reyhani`nin hayatı ve sanatıyla ilgili konferansıyla başladı. Prof. Dr. Düzgün, 20.yüzyılın en büyük halk ozanlarından biri olarak anılan Reyhani`nin Türk halk edebiyatında farklı bir yerinin olduğunu söyledi. Düzgün, “Ülkemizin ve şehrimizin yetiştirdiği bir sanatkarı anmak, anlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına atılan her adımdan mutluluk duyuyor, Aşık Yaşar Reyhani`yi anmanın hem hüznünü hem de mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Daha sonra Eski İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ünlü halk ozanının unutulmaz dörtlüklerini seslendirdi. Aşık Yaşar Reyhani`yi anma programında halk ozanları Rahim Sağlam, İhsan Yavuzer ve Selami Yağar sahne aldı. Reyhani Usta`nın deyişlerini dile getiren aşıklar yoğun ilgi gördü. Anma programı Doğu`nun Sesi Fasıl Gurubu`nun mini konseriyle sona erdi. Etkinliğe renk katan bilim adamı Prof. Dr. Düzgün ve sanatçılara günün anısına plaket takdim edildi. Erzurumlu halk ozanları ve Doğu`nun Sesi Fasıl Grubu üyeleri, böylesine anlamlı bir etkinliği düzenleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler ve ekibine teşekkür etti.