GÜNCEL Haber Girişi : 24 Haziran 2016 14:00

ASDEP PROJESİ Erzurum'da başlıyor

ASDEP PROJESİ  Erzurum'da başlıyor
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Erzurum'da başlıyor.
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Erzurum'da başlıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne proje kapsamında alınan 16 personele hizmet içi eğitim veriliyor. 
Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Yusuf Yiğit, AR-GE Birimi Görevlisi İbrahim Mete Kaplan ve ASDEP projesi kapsamında işe alınan personeller katıldı.
Zil, burada yaptığı konuşmada, Aile Sosyal Destek Projesinin Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliği uygulamasından alınmış bir model proje olduğunu belirterek, hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini söyledi.
Sosyal danışmanların ev ev dolaşarak sorunların tespiti ve çözümü noktasında önemli bir hizmet sunacaklarını belirten Zil, "Bu proje de her ailenin bir sosyal danışmanı olacak diyoruz. Hala problemlerin çözümünde yetersiz kaldığımız alanlar var. Burada aile hekimliğinden farkımız şöyle; aile hekimliğinde vatandaş hekime giderek 'rahatsızlığım var' diyor. Bu projedeki en ayırıcı fark ise sosyal danışmanlar ev ev dolaşıyorlar. Danışman aileye gidiyor ve biz ailelerin bir fotoğrafını çekiyoruz, sorunlarını tespit ederek, anında çözüm üretiyoruz" dedi.
Zil, amaçlarının problemlerini çözme yeteneğini geliştirmiş birer aile dönüşümünü sağlamak olduğunu belirterek, "Problem çözme yeteneği gelişmiş bir aile, kendi yağı ile kavrulan bir ailedir. O ailenin içinde muhabbet, bereket, sevgi, saygı ve edep vardır. Problem çözme yeteneğini kaybetmiş ailede problemler olmaya başlamıştır. O problemler, sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim ve şiddet olabilir. Sahadaki uzmanlarımız o aile için hem rehabilite edici çalışmalar gerçekleştirecek. Hem de terapi dediğimiz aksayan yönleri düzeltecek" diye konuştu.
Zil, ASDEP projesi kapsamında işe alınan yeni personellere hayırlı olsun dileklerinde bulanarak, başarılar diledi.
Yiğit ise toplantıda yaptığı sunumda sosyal hizmet merkezinin çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
ASDEP projesi kapsamında işe alınan personel, ayrıca kuruma bağlı kuruluşlarda gezi ve incelemelerde bulundular.
Etiketler : aile
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.