SPOR Haber Girişi : 20 Haziran 2016 12:26

Anadolu'nun zirvesinden başarıya koştular

Anadolu'nun zirvesinden başarıya koştular
2015-2016 futbol sezonuna Erzurum'da hazırlanan takımlardan 1'i şampiyon olurken, 3 takım UEFA kupasına katılma hakkını elde etti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sezon öncesi hazırlık kampı yapan takımlar için 2015-2016 Futbol Sezonu oldukça verimli geçti. Erzurum'da güç depolayan takımların büyük çoğunluğu liglerinde fırtına gibi esti.
Sezon hazırlıkları için Erzurum'u tercih eden Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor, Gürcistan Umaglesi Ligi ekiplerinden FC Samtredia ve Azerbaycan Premier Lig takımlarından Zira, Erzurum kampı ile hazırlandıkları 2015-2016 sezonu sonunda ülkelerini EUFA Avrupa Ligi'nde temsil etme hakkını kazandı.

TEK ŞAMPİYON B.B. ERZURUMSPOR
 Erzurum'da sezon öncesi kamp yapan takımlar içerisinde şampiyonluk sevinci yaşayan tek takım Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu. Evinde yaptığı kampla sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan ve 14. Haftaya kadar ligde yenilmeyen  3. Lig 1. Grup takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligi 74 puanla ilk sırada tamamlayarak, 2. Lig'e çıkma başarısını gösterdi.

 PTT 1. LİG EKİPLERİ ŞANSSIZDI
 Kamp için Erzurum'u tercih eden PTT 1. Lig ekipleri ise nispeten başarılı bir sezon geçirdi. Ekonomik sorunları yüzünden kısıtlı bir kadroyla lige başlayan Giresunspor, hiç kimsenin beklemediği bir çıkış yaparak, son dakikaya kadar Play Off potasında kaldı.
Aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üçerine çeken Karadeniz temsilcisi, sezonun son maçında evinde konuk ettiği Albimo Alanyaspor ile son saniyede yediği golle 2-2 berabere kalarak, Play Off'un dışında kaldı. Giresun ekibi, bu sonuçla Alanyaspor'un şampiyonluğuna da birkaç gün engel olmuş oldu?
PTT 1. Lig'de büyük bir şanssızlık yaşayan diğer takım ise Samsunspor oldu. Uzun yıllardır ekonomik sorunlarla boğuşan Karadeniz temsilcisi, sahada kazandığı puanları UEFA'dan gelen cezalarla kaybedince, Play Off'un 8 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı.
Bu sezon uzun bir aradan sonra çıktığı PTT 1. Lig'de orta sıralarda mücadele eden Göztepe, nispeten başarılı bir sezon geçirerek, ligi 38 puanla 13. Sırada tamamladı.
Ekonomik krizden çıkamayan Karşıyaka ile yönetimsel sorunlarla boğuşan 1461 Trabzon takımları ise ligden düşmekten kurtulamadı?

GÜRCİSTAN VE AZERBAYCAN 
TAKIMLARI DA BAŞARILI OLDU
 Yeni sezon hazırlıkları için Erzurum'da karargah kuran Azeri ve Gürcü takımları da oldukça başarılı bir sezon geçirdiler.
Gürcistan Umaglesi Ligi ekiplerinden FC Samtredia topladığı 63 puanla ligi 2. Sırada tamamladı ve EUFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti. Bir diğer Gürcü takımı Shukura Kobuleti ise 35 puanla 10 sırada ligi tamamladı?
Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Zira, 62 puan toplayıp, 2'nci oldu ve ülkesini UEFA Avrupa Lİgi'nde temsil etme şansını kazandı. Kapaz Gence takımı da topladığı 56 puanla 5'nci oldu.

 SEKMEN: BU YIL İLGİ DAHA DA ARTTI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geçtiğimiz yıl Erzurum'da kamp yapan takımların liglerinde elde ettikleri başarının ardından, bu yıl Erzurum'a olan ilginin arttığına dikkat çekti.
 Yüksek rakımda oksijen düzeyinin daha az olması nedeniyle sporcuların, bu koşullara göre mücadele gücüne erişmeleri ve sonrasında alışkın oldukları seviyeye indiklerinde daha güçlü olmalarını sağladığına işaret eden Sekmen, "Yüksek rakımdaki kampın ardından sporcular normal seviyeye indiğinde daha hızlı koşma ve daha rahat hareket etme ve maç boyunca yorulmama alışkanlığını elde eder. Bunu dikkate alarak Erzurum'da sahalar oluşturduk. 2014'te bu sahalar yapıldı daha sonra takımları ağırlamaya başladık. İlk yıl 37, geçen yıl 70 takım burada kamp yaptı. 
Gelecek sezon için şu ana kadar yaklaşık 50 kulüp kamp için yer ayırttı. Bu yıl 100'ün üzerinde kulübün Erzurum'da kamp yapacağını düşünüyoruz. Kulüpler 2 bin rakımda kamp yapmak için sıraya girdi diyebiliriz. Tabi biz önce müracaat eden takımları kabul edeceğiz. Yoksa hepsine yetmez" dedi.

 "HEDEF, ANTALYA GİBİ OLMAK!"
 Erzurum olarak hedeflerinin futbol kampı noktasında Antalya seviyesine ulaşmak olduğunu anlatan Başkan Sekmen, bunun için de ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi. "Zamanla tesislerimiz tamamlandıkça 350-500 takım burada birlikte kamp yapacak. Nasıl ki Antalya'da kışın bin 500 takım kamp yapar haldeyse yazın inşallah o civarda takım gelip burada kamp yapacak" diyen Başkan Sekmen, "Geçen yıl kentteki tesisleri duyan komşu ülkelerden İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'dan da takımlar kente gelerek kamp yapmıştı. 
İnşallah bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da Avrupa'dan takımlar gelip burada kamp yapacaklar. Bu kamp sayesinde hem otellerimiz çalışacak hem şehrimizde büyük bir hareketlenme olacak. Şehrimizin tanıtımında da bu takımlar büyük rol oynayacak. Buraya gelen her takım memnun ayrıldı. Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor gibi Süper Lig takımlar burada kamp yaptılar. 6 saha daha yapıyoruz. Buna paralel olarak yeni oteller yapıyoruz. Bütün otellerimiz kışın olduğu gibi yazı da dolu dolu geçirecek. Yatak kapasitemizin yüzde yüzü kullanılır hale gelecek" diye konuştu.
Erk Haber
Etiketler : kamp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.