SAĞLIK Haber Girişi : 30 Mayıs 2017 23:16

Almanya'dan geldi kilo sorununu.. BUHARA çözdü..

Almanya'dan geldi kilo sorununu.. BUHARA çözdü..
Almanya'da yaşayan obezite hastası Deniz Bayram adlı vatandaşın kilo sorununu Erzurum Özel Buhara Hastanesi çözdü.


Giresun doğumlu 36 yaşında olan ve Almanya'da ikamet eden bilgisayar uzmanı obezite hastası genç hasta sağılığı için çare ararken  çözümü Erzurum Özel Buhara Hastanesi'nde buldu. Midesinin  %80 'ni alınan genç gurbetçi bir haftada 13 kilo vererek sağılığına kavuştu.


Genel Cerrahi Obezite ve Metebolik Cerrahi  Uzmanı  Doç.Dr.  Celal Çerçi 'nin yaptığı  42 dakika süren  kapalı  tüp mide ameliyatı ile  sağılığına kavuşan genç gurbetçi Deniz Bayram 13 kilo vererek 135 kilodan 122 kiloya düştü. Bir haftada 13 kilo veren hasta için doktoru bir yılda  yaklaşık 50 kilo vermesini beklediklerini söyledi.




Kendimi çok iyi hissediyorum.. Buhara'ya teşekkür ediyorum?


Almanya'da 85 kilo iken birkaç yıl içinde 135 kiloya kadar yükselen obezite hastası Deniz  Bayram benim için hayat zehir olmuştu  dedi.


36 yaşındayım kilo problemi yaşamaya başladığımda hastalığım için Almanya'da ve Türkiye'de çözüm aradım.Daha önceleri sıva ustası olarak çalıştığım işimde hareketli  idim ve kilo problemim yoktu bilgisayar işiyle uğraştığımdan beri  hareketsiz ve sürekli oturarak masa başı işte çalışıyorum.


Birkaç yıl içinde hızla kilo almaya başladım. Almanya'da hastalığım için tedavi yolları ararken çevremde bulanan arkadaşlarım Doç.Dr Celal  Çerçi'yi önerdiler.Türkiye'de tedavi olduklarını tedavilerinin olumlu sonuçlandıkları söyleyen arkadaşlarımın önerisiyle araştırmalar yaptım.


Buhara Hastanesi ile görüştüm tedavimi Erzurum'da bulunan Buhara Hastanesi'nde yapabileceklerini belirtiler ve beni Erzurum'a davet ettiler. Doç.Dr Celal Çerçi hocamla yaptığım istişare sonucu Erzurum'a gelerek ameliyat olmaya karar verdim. Geçen hafta Pazartesi günü Erzurum'a geldiğimde yanımda hiçbir yakının olmadığı için nasıl yaparım hastanede diye düşünüyordum. Erzurum'a ilk geldiğim andan itibaren  hava alanında beni karşılayan Buhara Hastanesi yetkilileri ve personeli tüm yatış işlerimi yaptılar bana çok yardımcı oldular.Bir gün içinde tüm işlemlerim yapıldı ve ertesi gün  ameliyatım  gerçekleşti.Ameliyatımdan bugüne bir hafta geçti, yapılan tüm tetkiklerim gayet iyi kendimi çok iyi hissediyorum,yarın taburcu  olup Almanya'ya döneceğim. Buhara Hastanesi  doktorundan hasta bakıcısına kadar benimle ameliyat öncesi ve sonrası çok ilgilendiler. Buhara  Hastanesi 'ne, doktorum Doç.Dr Celal  Çerçi ve ekibine  teşekkür ederim, diye konuştu.


Hastalarımızın karnını  açmadan her türlü cerrahi işlemi yapıyoruz..


Almanya'dan gelen obezite hastası Deniz Bayram'ı ameliyatı sonrası konuşan Doç. Dr. Celal Çerçi hastamız Almanya'dan buraya tek başına geldi. Uçağa bindiği andan itibaren kendisiyle ilgilenmeye başladık. 36 yaşında 167 boyunda 135 kilo olan hastamızı hastanemizde misafir ettik.


Hastamızın Tüp Mide Ameliyatını ( Laparoscopic Sleeve Gastrectomy) 42 dakikada kapalı olarak yaptık.%80 midesi alınan genç hastamız Deniz Bayram bir hafta gibi kısa bir sürede 13 kilo vererek sağılığına kavuştu. Çok şükür sıkıntı olmadı. Şu an hastamızın sağılık durumu gayet iyi kendini iyi hissediyor yarın kendisini taburcu edeceğiz, dedi. Ameliyat sonrası beklentimiz 1 yıl içinde hastamızın 50 kilo zayıflaması.18 ayda da 60 kiloya yakın zayıflama göstermesidir, diye konuştu.




Daha önce Isparta'da ve Antalya'da görev yapan ünü yurt dışına kadar yayılan Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr Celal  Çerçi Erzurum Özel Buhara Hastanesi'nde  bir hastayı daha tedavi ederek, sağlığına kavuşturmanın ve taburcu etmenin mutluğunu yaşıyoruz, dedi.


Doç. Dr. Celal Çerçi 8 yıldır obezite sorunu olan  400 ye yakın hastayı  ameliyat yaptım,yaptığım operasyonların %95 i başarılı geçti ve hastalarım sağlıklarına kavuştu. Sağlıklarına kavuşmayan  % 5 lik hastalarımız ise tamamen bizim verdiğimiz diyet ve tedaviye uygun hareket etmediler veya sağlıklarını hiçe sayarak sigara gibi alışkanlıklarını terk etmediler. Bu yüzden tedavimize cevap alamadık  dedi.


Doç. Çerçi  Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da ciddi oranda hastalarım var. Erzurum'a gelmemdeki  amacım Özel Buhara Hastanesi'nde obezite ve şeker hastalarına yönelik  özellikli bir takım işleri gerçekleştirmektir.


18- 65 yaş arasında vücut kitle endeksi  ( boy- kilo hesaplama)  40'ın üzerinde  olan hastalara operasyon yapıyoruz. Vücut kitle endeksi  35 'in üstünde ve şeker hastası ise operasyon yapıyoruz.Yine  vücut kitle endeksi  30 üstünde şeker hastası ve kontrol edilemeyip hastanın ilaç uyumsuzluğu varsa operasyon gerçekleştiriyoruz.


Obezite ve Metabolik Cerrahi de olduğu gibi Laparoskopik Cerrahi de ciddi deneyimimiz var .Karın bağırsak tümörü ve mide tümörü gibi karın içindeki her türlü cerrahi işlemi hastalarımızın karnını açmadan şuan Buhara Hastanemizde  3-4 veya 5 delikle kapalı olarak yapıyoruz, diye kaydetti.


Hasta takibi 1 yıl boyunca devam ediyor?

Buhara Hastanesi'nde obezite ameliyatı olan bir hasta  taburcu olduktan sonrada bir yıl boyunca obezite koçu ve uzman diyetisyen  gözetiminde takip ediliyor. Buhara Hastanesi Obezite Koçu Esra Nur Şahin ve Diyetisyen Rabia Özsaygın hastaları sürekli gözetim altına alıyor.


Hasta hastaneye geldiği ilk andan itibaren Buhara Hastanesi Obezite Koçu Esra Nur Şahin tarafından tüm işlemleri takip ediliyor. Hastaların ameliyat öncesinde ve sonrasında kendi gözetiminde olduğunu belirten Obezite Koçu Esra Nur Şahin an be an tüm komplikasyonlarını takip edip doktorumuza rapor halinde bilgi veriyorum.


Diyetisyenimiz Rabia Özsaygın ise hatalarımıza verdiği diyeti sürekli kontrol edip  rapor ediyor. Hastalarımız bir yıl içerisinde bizim verdiğimiz diyeti uygulayarak ve bizimle sürekli irtibatta olarak sağlıkları hakkında bilgi veriyorlar. Ayrıca bir yıl içinde 6 ayda bir olmak şartıyla kontrole geliyorlar.Hastalarımızın tüm sağlık sorunları ile ilgileniyoruz,dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.