SİYASET Haber Girişi : 27 Kasım 2016 22:48

Ak Parti Yakutiye ''Anayasa'' İÇİN İSTİŞARE ETTİ

Ak Parti Yakutiye ''Anayasa''  İÇİN İSTİŞARE ETTİ
Ak Parti Yakutiye İlçe Teşkilatı, İlçe yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, 44 mahalle, köy temsilcisi ile İl teşkilat binasına geniş katılımlı toplantı yaptı.
İl Başkan Yardımcıları Sedat Özaras, Teoman Kümbet'in hazır bulunduğu istişareye Milletvekili Mustafa Ilıcalı katılırken, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, hizmetleriyle ilgili sunum yaptı.
Erzurum Ak Parti Yakutiye İlçe teşkilatı, il binası toplantı salonunda Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı ? Başkanlık sisteminin halka anlatılması ile ilgili çalışmalarını istişare etti. Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın'ın organize ettiği toplantıda, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, 8 merkez mahalle, 36 köy/mahalle temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut sunum yaptı. İl Başkan Yardımcıları Teoman Kümbet, Sedat Özaras'ında hazır bulunduğu istişare toplantısına Milletvekili Mustafa Ilıcalı'da katıldı. 
İstişare toplantısında konuşan İlçe Başkanı Recep Aydın, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Anayasa değişikliği, Başkanlık veya Partili Cumhurbaşkanlığı gibi Ak Parti Hükümeti tarafından MHP ile istişareyle gelmesi planlanan, bahar aylarında halkoyuna sunulacak değişikliklerle ilgili ilçe bazına yapılacak çalışmaları anlattı. Her partilinin, bulunduğu çevrede bir nefer olarak çalışması gerektiğinin altını çizen İlçe Başkanı Recep Aydın, "Önümüzde bir anayasa değişikliği var, kısmetse Mart ? Nisan ayında halk oylaması söz konusu. Bu süreçte her partilimiz bir nefer gibi çevresinde çalışacaktır. Biz çalışmaların şeklini çizeceğiz, nasıl organize olmamız gerekir, bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, bize her seçimde Türkiye genelinde ilk sıralarda olan Yakutiye İlçemizin daha aktif olması için talimatları var. Biz de ilçe olarak olduğumuz noktadan bir adım öteye gitmek için çaba harcayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülke adına başlattığı yürüyüşte bizde gerektiği gibi yerimizi almalıyız." dedi.
Milletvekili Mustafa Ilıcalı, anayasa değişikliğinin MHP'nin ülke adına takındığı takdire şayan tutumla yakında meclise geleceğini hatırlatarak "Türkiye'nin önünü açacak adımlar MHP ve onun duyarlı lideri Devlet Bahçeli'nin de gerçek muhalefet tutumuyla atılmaktadır. Anayasa değişikliği ve ardından halk oylaması olacak. Önce biz mecliste bu işi çözeceğiz, sonra teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımız ile halka gidip anlatacağız. Çok çalışıp, insanımıza değişimi anlatmalıyız" şeklinde konuştu.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, istişare toplantısında hizmetleriyle ilgili bir sunum yaptı. Teşkilat mensuplarının her isteğini acilen ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, istişare toplantısına katılan partililerden takdir ve alkış aldı. Korkut, "Teşkilatımdan gelen istekler öncelikli konumuzdur. Bugüne kadar gelen her talebi karşıladık, zaten sizler bizim her mahalle, sokaktaki gözümüz ve kulağımız oldunuz. Eksikleri sizinle gördük, sizin dikkatinizle çözdük ve insanımızın istediği hizmetleri karşılayabildik. Dün olduğu gibi yarında teşkilatlarımın emrindeyim" dedi.
Anayasa değişikliği ve halk oylamasının ülke için önemli olduğunu hatırlatan Ali Korkut, gerçeği gören her insan, ülkenin önünü açacak bu değişiklik için çaba harcamalıdır çağrısı yaptı. Ali Korkut, çalışmalarıyla ilgili bir de sunum yaptı. Kentsel dönüşüm çalışmaları, tarihi eserlerin çevresini açan projeleri, yeşil alan, park, bahçe ve mesire alanları, kent meydanları ile Erzurum'un merkezini değiştiren projelerini aktaran Korkut, "Üç Kümbetler projemiz inşallah bahar aylarında başlayacaktır. Şaşırtan engelleri aşarak bismillah diyeceğimiz noktaya gelmek üzereyiz. Projemiz kuruldan geçiyor. Gerçek anlamda Erzurum'a değişim katacak, geleceği belirleyecek bir proje. Bir bütün olarak yürüttüğümüz çalışmayla, Recep Akdağ caddesi, Hasanibasri, Mehdiefendi, Hacıcuma kentsel dönüşüm projelerimiz merkezin makus talihini değiştiriyor, değişim devam edecek. Yakutiye Kent Meydanı, şehre kazandığımız ilk değerdi. Şimdi Murat Paşa camii ve çevresinde meydan çalışmamız var. Bahara tamamlanacak. İstanbul Kapı, bizimle yok olmaktan kurtuldu. Mehdiefendi semtinde Yeşil Yakutiye konutları yükseliyor, gerçek anlamda artı kazandıran proje. Ne Erzurum'da, nede bölgede böyle bir proje yok. Aldığımız her oyu, bütçeden aldığımız her kuruşu son damlasına kadar yine halkımız için harcıyoruz. Bu yolda Ak Parti anlayışıyla yürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye daha çok hizmet için açtığı yola nasıl engeller koyuyorlarsa bizde benzer şeylerle karşılaştık. Ama Allah'ın izniyle tüm engelleri Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizden aldığımız feyzle kırıp geçiyoruz" ifadelerini kullandı.
Etiketler : ılıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.