SİYASET Haber Girişi : 05 Kasım 2018 13:32

AK Parti'de aday adaylığı süreci başladı

AK Parti'de aday adaylığı süreci başladı
AK Parti’de 31 Mart 2019 yerel Yönetim Seçimleri için belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adaylık süreci başladı.

AK Parti Secim İşlerin Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti'de aday adaylık sürecinin başladığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. AK Parti Genel Merkezine aday adaylık başvurusu için ilk gelen isim ise Van Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan oldu. Sinan Hakan, Van Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayı olarak müracaatını yaptı.

Aday adaylık başvuru sürecine ilişkin bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Belediye başkanlıkları için 12 Kasım'a kadar müracaatlar devam edecek. İl genel ve belediye meclis üyeliklerimiz için 3 Aralık tarihine kadar başvuru süreci devam edecek. Aday adayı müracaatlarını geçen dönemlerden bir farkla yapmaya çalışıyoruz. Geçen dönem önce aday formu dolduruluyor, sonra teşkilatlara gidiliyordu, bu sefer önce bilgiler internet ortamından girecek, gerekirse kişi evinden de girebilir, ön başvurunun ardından ilgili teşkilat birimine gelmek suretiyle aday formunu çıkartacak, ıslak imza ile ilgili teşkilat birimine teslim edecek. Buna e-müracaat diyebiliriz. Bunun bize kazandırdıkları var, başvurular anında sisteme girilecek, her an kaç aday adayının nereye müracaat ettiği anında ortaya çıkacak, analiz ve sonuç çıkartma imkanı olacak, dosya nakil işlemleri söz konusu olmayacak, kağıt israfı da olmayacak” diye konuştu.(iha)

Etiketler : akparti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.