SAĞLIK Haber Girişi : 18 Kasım 2009 15:39

Ahmet Yıldız ; Ezanı Susturmayız, Camiyi Kapatmayız..

Ahmet Yıldız  ; Ezanı Susturmayız, Camiyi Kapatmayız..
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız,  bazı din görevlilerin üye olduğu bir sendikanın 25 Kasım?da camiye gitmeme kararıyla ilgili ?bu tür eylemler bizim mesleğimizle bağdaşmayan davranışlardır. Bizler din görevlileri olarak  her zaman camilerimizde ve görevimizin başında olacağız. Bize hiç para verilmese bile ezanı susturmayız, camiyi kapatmayız? dedi
 
Din hizmetinin  hayatı anlamlandıran ve yaşanabilir kılan bir değer olduğunu vurgulayan Yıldız, ?Din hizmeti Peygamber mesleği olduğu için mesleklerin en şereflisi ve en değerlisidir. Din görevlisi olmak da Yüce Peygamber?imizin vârisi olmak demektir. Biz her fiilimizde ve her sözümüzde din görevlisi kimliğimizi unutmamak, din görevlisinden beklenen saygınlık ve ölçü içerisinde olmak zorundayız. Evrensel değerler çerçevesinde toplumun her kesimine hitap etmek herkesi kucaklamak durumundayız. Bizim ibadethanelerimiz camilerimiz  toplanılan, birlik ve beraberliğin sağlandığı yerlerdir ve zaten anlamı da budur. Bu nedenle bizler Diyanet-Sen olarak kuruluş aşamasından yasal döneme geçiş sürecine ve günümüze kadar ki süreçte hep  ?hak kutsaldır, hak arama mücadelesi de kutsaldır. Ancak biz hiçbir zaman görevimizi ve görev yerlerimizi terk etmeyeceğiz. Bize hiç para verilmese bile azanı susturmayız, camiyi kapatmayız. Bizim görevimiz yalnızca kendimize karşı değil tüm topluma karşıdır ve ihmal kabul etmez? dedik ve demeye de devam ediyoruz. . Hak aramanın bir çok yolu vardır. Ve biz din görevlileri için görevi terk  etmek, cemaati başsız bırakmak asla bunlardan biri olmamalıdır.? şeklinde konuştu. 

 

Yıldız, Diyanet-Sen olarak Din Görevlilerin ve Vakıf Çalışanlarının sorunlarını sonuna kadar her platformda savunacağız ama bize yakışır bir şekilde camimizi terk etmeden cemaatimizin yanında kalarak  yapacağız bunu. Bazı sendikaların 25 Kasım?da görevlerini bırakıp camiyi terk etmelerini de doğru bulmuyor, bu tür eylem ve boykotların  din adamlarına yakışmadığına inanıyoruz.? dedi.