GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2015 02:32

Açıldıkça açıldılar... Güney'de iki dilli yaşam...

Açıldıkça açıldılar... Güney'de iki dilli yaşam...
Erzurum'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'li belediyeler "iki dilli yaşam projesi" kapsamında hizmet binaları, çöp konteynırları ve şehrin giriş-çıkışındaki tabelalara Kürtçe yazılar ilave yaptırdı.
Erzurum'un DBP'li Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman Belediyeleri "iki dilli yaşam projesi" kapsamında belediye hizmet binaları başka olmak üzere bir çok tabelaya Kürtçe yazılar ekletti. Bununla da yetinmeyen DBP'li başkanlar, belediyelerin isminin Türkçe yazdığı çöp konteynırlarını Kürtçe yazılı konteynırlarla değiştirerek cadde ve sokaklara dağıttı.

Belediyeler ayrıca ilçe giriş ve çıkışlarına da Türkçe 'Hoş geldiniz ? Kürtçe Hûn bî xer hatin, Güle güle - Oxir be' yazılı tabela yerleştirdi. Tabelaların sarı-kırmızı ve yeşil renklerden tercih edilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Belediyelerin ilçe merkezlerindeki yön tabelalarını da değiştirmek için çalışma başlattığı öğrenildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.