GÜNCEL Haber Girişi : 16 Haziran 2015 16:34

AÇIK UNUTTUĞU DORSESİ İLE TÜNELE GİRMEYE KALKIŞINCA OLANLAR OLDU

AÇIK UNUTTUĞU DORSESİ İLE TÜNELE GİRMEYE KALKIŞINCA OLANLAR OLDU
Gümüşhane'de bir kamyon şoförü yükünü boşalttıktan sonra dorsesini açık unutup tünele girince dorse tünele çarpıp kamyondan ayrıldı.
Gümüşhane'de bir kamyon şoförü yükünü boşalttıktan sonra dorsesini açık unutup tünele girince dorse tünele çarpıp kamyondan ayrıldı. Bir süre tünelin girişinde asılı duran dorse iş makinesiyle çekilerek kurtarıldı. 
İlginç olay bugün saat 14.10 sıralarında Gümüşhane'de meydana geldi. Özel bir firmaya ait 34 TL 7175 plakalı Durmuş Yerlikaya (47) yönetimindeki kasalı kamyon, Hacıemin 1 tüneline 200 metre mesafede yükünü yeni yapılan istinat duvarının arkasına boşalttıktan sonra tekrar Gümüşhane istikametine döndü. Bu sırada dalgınlıkla kamyonun dorsesinin indirmeyi unutan sürücü Yerlikaya, Hacıemin 1 tüneline girince kamyonun dorsesi tünelin üst tarafına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonun üzerinden kopan dorse tünel girişinde sıkışmış vaziyette kalırken, kamyon ise 84 metre uzunluğundaki tünelin çıkışına kadar yoluna devam etti.
Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine gelen firmaya ait diğer iş makineleri dorseyi sıkıştığı yerden çelik halatlar yardımıyla çıkarırken, bu sırada hem tünelin üst kısmında hem de yolda hasar meydana geldi.
İlginç kaza nedeniyle bir süre kontrollü sağlanan Gümüşhane-Trabzon karayolundaki ulaşım, ekiplerin tünel girişinde kırılan malzemeleri temizlemesi ve dorseyi çekmesinin ardından yeniden normal olarak sağlanmaya başladı.
Kazanın ardından hafif şekilde yaralanan sürücü Yerlikaya, 112 Acil Servis ambulansı ile Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı.
Etiketler : gümüşhane
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.