EĞİTİM Haber Girişi : 02 Şubat 2016 16:37

Açık Öğretim Fakültesi kolları sıvadı

Açık Öğretim Fakültesi kolları sıvadı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), sayıları 140 bine ulaşan öğrencilerine daha nitelikli hizmet sunmak ve etkileşim süreçlerini iyileştirmek üzere Akademik Danışmanlık ve Destek Sistemi (ADDS) geliştirdi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), sayıları 140 bine ulaşan öğrencilerine daha nitelikli hizmet sunmak ve etkileşim süreçlerini iyileştirmek üzere Akademik Danışmanlık ve Destek Sistemi (ADDS) geliştirdi. 
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 'Eğitim Uzakta Değil' sloganından hareketle öğrencilerine akademik danışmanlık ve destek hizmeti sunmak üzere kolları sıvadı. Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri, Açıköğretim Fakültesi öğrencileriyle eğitim-öğretim başta olmak üzere ihtiyaç duydukları konularda kendilerine yardımcı olmak, mesleki gelişimlerini desteklemek, yaşam boyu öğrenme alışkanlığı kazanmalarını sağlamak üzere bir araya gelecekler. Öğrencilerinin mesleki gelişimlerini önemseyen ve yaşam boyu eğitim sürecini destekleyen Açıköğretim Fakültesi, eğitim-öğretim başta olmak üzere öğrencilerinin ihtiyaç duydukları her konuda başvurabilecekleri etkileşimli bir ortamı uygulamaya koyuyor. Aktif olarak 18 Ocak 2016 tarihinde öğrencilerin hizmetine sunulan ADDS, pilot bir uygulama olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programı çerçevesinde yürütülecek. ADDS hizmeti sunmak üzere online olarak hafta içi 17:00-19:00 saatleri arasında pilot uygulama çerçevesinde öğrencilerle etkileşim kuracak ve Akademik Danışmanlık hizmeti sunacak olan öğretim üyeleri, 15 Ocak 2016 tarihinde sistemin işleyişi hakkında düzenlenecek bilgilendirme toplantısına katıldılar. Zengin program portföyüyle, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 140 bin öğrencisine eğitim hizmeti sunmakta olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Akademik Danışmanlık ve Destek Sistemi'ne (ADDS) ilişkin olarak şunları aktardı: "Bizler, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi olarak kuruluşumuzdan bu yana eğitim hizmeti sunduğumuz tüm programlarımızda öğrencilerimizde etkileşim halinde olmayı önemsedik. Her yıl katlanarak artan ve bu yıl sayıları 140 bine ulaşan öğrencilerimize eğitim-öğretim süreçlerinde kolaylıklar sağlamak ve mesleki gelişimlerini artırmak üzere çeşitli uygulamalar geliştirmekteyiz. Programlarımıza kayıtlı bulunan öğrencilerimize yönelik olarak 18 Ocak 2016 tarihinde pilot bir uygulama olarak başlattığımız ve en kısa süre içerisinde tüm programlarımız kapsamında yaygınlaştırmayı planladığımız Akademik Danışmanlık ve Destek Sistemi, alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. Öğretim üyelerimiz, kendilerine sistemde tanımlanmış bulunan öğrencilerimizle hafta içi 17.00-19.00 saatleri arasında bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaktalar. Danışmanlık hizmeti yürütecek olan öğretim üyelerinin yanı sıra eşzamanlı ve yazışmaya dayalı iletişim sürecinde hizmet vermek üzere fakültemizdeki süreçler konusunda uzman kişilerden oluşan destek personelimiz de hazır bulunuyor. Kolaylıkla erişebilecekleri ve kullanabilecekleri bu sistem sayesinde öğrencilerimiz, eğitim-öğretim sürecinde alan bilgilerini geliştirme ve mesleki konularda profesyonel destek alma fırsatı bulabilecekler. Bu sistemi geliştirmemizde destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve uygulamada destek sunacak öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum."
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından geliştirilen Akademik Danışmanlık ve Destek Sistemi'ne öğrenciler http://www.ataaof.edu.tr/ Fakülte web adresi ve Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilmektedirler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.