ERZURUM Haber Girişi : 08 Ekim 2015 15:36

4. İSTİHDAM VE KARİYER FUARI BAŞLADI

4. İSTİHDAM VE KARİYER FUARI BAŞLADI
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Erzurum İstihdam ve Kariyer Fuarı'nda işverenler ve iş arayanlar bir araya geldi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Erzurum İstihdam ve Kariyer Fuarı'nda işverenler ve iş arayanlar bir araya geldi. 
Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılan açılış programıyla başlayan 4. İstihdam ve Kariyer Fuarı'nda 73 firma iş arayan geçlerle bir araya geldi. Dördüncüsü düzenlenen fuarın açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir ve MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kurum Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
"HER İŞİ YAPMAYIN, BİR İŞİ YAPIN"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yapılan çalışmanın önemine değinerek, "Bu çalışmalar hakikaten çok önemli. Bu noktada emeği geçenlere teşekkür ederim. Genç kardeşlerimiz bir iş ararken mutlaka meslek sahibi olun. Gençliğimizin en önemli sorunu, ne iş yaparsın diye sorduğumuzda "her işi yaparım" diyor. Her işi yapmayalım tek bir iş yapalım. Bir veya iki işi önemli derecede öğrenelim. Mesleği olmayan gençlerimiz büyük sıkıntı çekebilirler. Ama işi olan insan kolay kolay bir sorunla karşılaşmaz. Mesela mutlaka bir ehliyetiniz olsun, mutlaka araba kullanmayı bilgisayar kullanmayı bilelim. Böylelikle göreceksiniz ki iş bulmak çok kolay olacak" dedi.
"DEVLET MEMURU OLACAĞIZ MODASI GEÇTİ"
Fuarda emeği geçen kurumlara teşekkür eden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Bu işin bilincine varmış olmanın son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş arayan ile işverenin bir araya gelmesi, iş arayanların nasıl bir nitelikte olduğu ve işverenlerin ne tür bir personel aradığını bir arada görmeyi sunan bir oluşum. Buraya yaklaşık 73 firma katılmış bunun 64 tanesi özel sektörden oluşuyor. İllaki devlet memuru olacağız arayışı içinde olmanın zamanı ve modası geçti. Şu anda özellikle özel sektörde uzmanlaşmış insanlara kamuya gel desen inanın ki gelmezler. Kamunun sistemini ve sadece düzenli maaşını tanımış kişiler de özele girip risk almak istemez. Siz işinizi iyi bilen aranan eleman olursanız ister özel sektör ister kamu sektörü olsun farketmez her yerde çalışırsınız. Rakibiniz kesinlikle Erzurum'daki genç değil. Rakibiniz dünyanın diğer bölgelerindeki gençler" diye konuştu.
"AMACINIZ PARA KAZANMAK DEĞİL MUTLU İŞ BULMAK OLSUN"
Fuara katılan öğrenci ve iş arayanlara tavsiyede bulan Vali Altıparmak, "Amacınız para kazanmak olmasın. Asıl olan bu dünyada kendinizi mutlu ve huzurlu kılabilecek bir iş bulabilmektir. Mutluluk bir kelebek gibidir. Peşinden koşarsan sana gelmez ama eğer o ortamı sağlarsan gelir senin üzerine konar. Siz de eğer ben mesleğe girer girmez amir müdür olayım derseniz ilk fırsatta kovulur veya ömür boyu mutsuz olursunuz. Ancak ben işimi en iyi şekilde yapacağım derseniz inanın hangi meslekte olursa olsun işinizde başarılı olursunuz" dedi.
Etiketler : fuar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.