KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 22 Haziran 2016 13:47

'OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ' KİTABI ÇIKTI

'OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ' KİTABI ÇIKTI
'OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ' KİTABI ÇIKTI
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Salih Seyhan, Doç. Dr. Hakan Temiztürk ve Saraybosna Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Senada Dizdar'ın Bosna'nın Osmanlı hakimiyeti altındaki döneminde yazı, kültür, eğitim ve basın alanlarında yaşanan gelişmeleri konu alan çalışmaları, "Osmanlı Dönemi Bosna Basın Tarihi" adlı bir kitap halinde yayınlandı. 
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Salih Seyhan ve Doç. Dr. Hakan Temiztürk'ün öncülüğünde başlatılan 'Osmanlı Dönemi Bosna Basın Tarihi' adlı çalışma yaklaşık 4 yıllık bir çabanın ürünü olarak ortaya çıktı. Çalışmalarının büyük bir kısmı Bosna'da gerçekleştirilen kitabın ortaya çıkmasın da birçok kişi ve kurum etkili oldu. Kitapta, Bosna'nın Osmanlı hakimiyeti altındaki döneminde yazı, kültür, eğitim ve basın alanlarında yaşanan gelişmeler ele alındı. Osmanlı Devleti'nin Bosna üzerindeki hakimiyetinden, devletin zayıf düşmesine kadar olan süreci işleyen kitapta Bosna'nın bizim bir parçamız olduğu üzerinde duruldu. 400 yılı aşkın bir süre Osmanlı toprağı olarak kalan Bosna 1918 yılında da tamamen Osmanlıdan koparılarak ayrıldı.
Etiketler : kitap
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.